Rozprávky pod stromček

Daruj rozprávku

Náš projekt Daruj rozprávku na Vianoce sa úspešne rozbehol.  Jeho zámerom je prostredníctvom rozprávok poukázať na príbehy detí na našom portáli.

Pre väčšinu z nás sú vianočné sviatky rozprávkové. Je však mnoho rodín,  ktoré to v živote nemajú ľahké a ani počas Vianoc nebudú vedieť zabudnúť na ťažkú chorobu či postihnutie svojho dieťatka. Väčšinu svojich financií vkladajú do liečby či rehabilitácie, aby svojmu milovanému synovi či dcérke pomohli a dali šancu na lepší život. Rodiny neraz žijú iba z jedného platu, keďže druhý rodič sa plne venuje starostlivosti o dieťa a tak sa ľahko dostávajú do ťažkej finančnej situácie. Na našom portáli je vyše 40 takýchto príbehov.  Chceme rodinám ukázať, že nie sú sami, dať im kúsok z našich krásnych Vianoc v podobe rozprávky, ktorú každý z autorov napísal pre niektoré z detí. Zároveň veríme, že tieto rozprávky pritiahnu pozornosť k ich výzvam a možno aj vďaka nim nájdu nových darcov.

 

Ako to celé začalo?

Najprv sme oslovili ľudí, takých, ktorí sa písaním živia ale i tých, ktorí ešte v živote rozprávku nevytvorili,  aby nám napísali rozprávku. Nie profesionálnu, štylisticky dokonalú, ale jednoduchú, ľudskú, peknú rozprávku, aby sme takouto rozprávkou mohli spoločne pomáhať. Veľmi nás potešili svojimi reakciami:

Eva, ktorá pracuje ako dobrovoľníčka v materskom centre, nám napísala: „Síce som si nemyslela, že by som mohla niekedy napísať rozprávku, no zdá sa, že ma jeden príbeh o chlapcovi s Downovým syndrómom inšpiroval“. Keď si prečítate jej rozprávku o Lienke Lenke, ktorá zistila, že je iná ako ostatné lienky a bola preto veľmi nešťastná, nechce sa vám uveriť, že je to rozprávka neskúsenej autorky. Keď sú príbehy písané srdcom, píšu sa akoby samé.

Jana nám poslala rozprávku o Neposednej víle, ktorú si sama vymyslela pre svoju neposednú dcéru. Často jej ju rozpráva večer pred spaním a malá Ninka ju so zatajeným dychom počúva. Asi sa v nej vidí.

Medzi našimi príbehmi nechýba ani videozprávka, kde sú hlavnými protagonistami postavičky z lega.

Veľmi nás teší, že patronát nad projektom Daruj rozprávku na Vianoce prebrala Patrícia Garajová – Jarjabková, ktorá nám tiež venovala svoju rozprávku „Najkrajší darček na svete“.

Jej príbeh začína: „Tento príbeh je o malom dievčatku Miške, ktorá sa veľmi tešila na Vianoce.  Vianoce sú zázračné. Všetko je také iné –  voňavé, trblietavé,  tajomné.  Miška zatiaľ nikdy Ježiška nevidela, vždy iba zazvonil na zvonček a kým všetci prišli k stromčeku, už ho nebolo.  Ostali po ňom vždy iba  balíčky a darčeky. Tento rok budú Vianoce ešte čarovnejšie, lebo bude pod stromčekom najkrajší darček na svete. “

 

A čo teraz?

Viac už ale neprezradíme. Rozprávky nájdete na našom blogu každý deň počas vianočných sviatkov – od 20.12. do 6.1.2014. Veríme, že otvoria srdcia dobrých ľudí pre pomoc deťom v núdzi.

 

A to je koniec?

Kdeže, stále hľadáme autorov. Mnohí sľúbili, že si nájdu čas až počas sviatkov. Čím viac rozprávok, tým viac dobrých skutkov. Pridajte sa k nám a pošlite nám tú svoju na rozpravky@ludialudom.sk.

 

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu