Ruku hore, kto sa pridá

TFN New York

Historické múry Pisztoryho paláca budú svedkom výnimočného podujatia, prvého live fundingu na Slovensku, ktorý pripravuje Centrum pre filantropiu n.o.. Jedná sa o otvorený kruh darcov, často nazývaný aj charitatívny Dragons Den. Ide o dynamické darcovské podujatie, ktoré sa v rôznych podobách v posledných rokoch organizuje po celom svete, s cieľom podporiť inovatívne neziskové organizácie formou crowdfundingu naživo. Túto jar sa bude konať nielen v Londýne, Oxforde, Toronte či Istanbule, ale po prvýkrát aj v Bratislave. 

 

Cieľom Live Fundingu v Bratislave je predstaviť menšie neziskové organizácie, ktoré prichádzajú s netradičnými a inovatívnymi prístupmi k témam, ktoré sa snažia riešiť. Keďže začínajúce organizácie nemajú často možnosť prezentovať sa tvárou v tvár potenciálnym darcom a investorom, Live Funding je pre nich výnimočná príležitosť ako dať o sebe vedieť a zároveň získať zdroje na realizáciu projektov. Organizácie na podporu navrhujú priamo ich darcovia.

“Človek je tvor spoločenský, ľudia sa radi stretávajú na kultúrnych či športových podujatiach a my veríme, že rovnako zábavné a osviežujúce môže byť aj spoločne darovať. Inšpiráciou nám bol londýnsky The Funding Network, ktorý je popisovaný aj ako charitatívny Dragons Den. Už 12 rokov organizuje vo Veľkej Británii verejné stretnutia darcov, na ktorých spoločne prispievajú na projekty s významným dopadom pre spoločnosť. Prispieva sa formou „dražby“, kedy účastníci podujatia verejne deklarujú svoj zámer finančne podporiť niektorý z prezentovaných projektov,” popisuje podujatie riaditeľ Centra pre filantropiu, Boris Strečanský.

“Minulý rok sme mali tú česť zúčastniť sa podujatia v Londýne a atmosféra bola natoľko strhujúca, že sme nemohli odolať pokušeniu, vyskúšať si koncept kolektívneho darcovstva aj na Slovensku,” dopĺňa manažérka podujatia, Milica Danková.

V prvej časti podujatia dostanú priestor 3 organizácie. Každá z nich má 6 minút na prezentáciu a 6 minút na interakciu s publikom. Druhá časť je venovaná moderovanému živému crowdfundingu, kedy každý účastník môže verejne prehlásiť akou sumou by rád podporil prezentované projekty. Minimálny dar na jeden projekt je 50 euro.

Darcovia majú len málokedy možnosť stretnúť sa priamo s organizáciou, ktorej prácu by radi podporili. A ešte menej príležitostí stretnúť podobne zmýšľajúcich darcov. Preto podujatím sprevádzajú ľudia, ktorí sa darcovstvu venujú dlhodobo a strategicky a radi sa podelia o svoje skúsenosti.

Ak chcete vedieť, koho podporuje Magda Vášaryová, Henrieta Mičkovicová alebo Laco Kossár, nemali by ste na podujatí chýbať a pridať sa k nim.

Viac informácií o podujatí a registráciu nájdete na: livefunding.cpf.sk


CpF podporuje výzvy

Image 1

Centrum pre filantropiu, n.o.

V Centre pre filantropiu, n.o. POMÁHAME POMÁHAŤ darcom, ktorí chcú darovať svoje financie, čas, energiu či schopnosti. Našim poslaním je rozvoj darcovstva a občianskej spoločnosti. Chceme aktívne prispievať k rozvoju a kultivácii darcovstva na Slovensku.

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu