Štedrosť vie stále prekvapiť

zrebovanie5

“Zaujímalo by ma, ako dopadla súťaž. Mám malú dušičku, že by som mohol darovať 10 000 eur. Strašne dúfam, že to vyhrám,” príjemne nás prekvapil a potešil e-mail od Matúša niekoľko dní po skončení našej ostatnej súťaže. Pred dvomi mesiacmi, keď sme spolu s Nadáciou TA3 a rovnomennou spravodajskou televíziou pripravovali koncept Štedrí k štedrým, mali sme malú dušičku.

Odmeňovať niekoho za to, že pomohol inému? Dávať peniaze za príspevok na charitu? Za toto nás zožerú! To bude zas kritiky!

Koncept súťaže bol skutočne nový a odvážny. V Nadácii TA3 sa rozhodli, že jedného z darcov na ĽudiaĽuďom.sk odmenia tak, že jeho dar vynásobia stomi. Čiže ak by dal desať eur, urobili by z nich tisícku. Navyše, ak by si dar nevzal, ale rozdelil by túto sumu cez náš darcovský portál, čiastku by ešte zdvojnásobili.

Súťaž začala prvého apríla a končila v polovici mája. V tomto období sme dostali takmer tri stovky darov od drobných jednoeurových až po tie vo výške niekoľko sto eur. Každý z nich má svojho adresáta, príjemcu z ĽudiaĽuďom.sk. Podľa štatistík návštevnosti suťaž prilákala mnoho z tých, ktorí predtým o našom portáli možno ešte nepočuli.

Týždeň po skončení súťaže v televízii TA3 za prítomnosti notára moderátorka športových správ Petra Ázacis vyžrebovala výhercu, ktorým sa stal Boris z Bratislavy. Dôvodom, prečo sme žrebovali s časovým odstupom bolo, aby sme počkali na všetky platby a kvôli prípadnému meškaniu niektorej z nich nevyradili žiadneho súťažiaceho.

Aj po žrebovaní sme mali malú dušičku, vyžrebovaný dar bol vo výške päť eur, výherca teda získal päťstovku. To je celkom pekná suma, ktorou by si každý z nás vedel prilepšiť rozpočet. Od darcu víťazného daru sme ale dostali odpoveď, ktorá bola milým prekvapením. Z výhry sa rozhodol nenechať si ani jediný cent. Celú sumu daroval pani Emiliáne Beňovej z Beluše, ktorá sa stará o svoje dve vnúčence. Tisíc eur im určite pomôže v ich neľahkej situácii. Osud Emiliány Beňovej mnohí poznáte z jej výzvy, z jej blogu ale i blogu Dariny Mikolášovej, ktorá príbeh rodiny Beňovcov nakrúcala  pre reláciu Família.

Ďakujeme Nadácii TA3, ktorá nám umožnila uskutočniť túto skvelú súťaž.

Ďakujeme výhercovi, ktorý sa rozhodol nevziať si výhru, ale venovať peniaze rodine, ktorá ich potrebuje.

A samozrejme ďakujeme všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili, pomohli iným.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 15

Aby moje vnúčatá mali detstvo ako iné deti a nezdedili dlhy

Dobrý deň, som 58 ročná rozvedená inv. dôchodkyňa, mám v náhradnej starostlivosti 9 a 7 ročné vnúčatá a som veľmi zadĺžená.Žijeme v starom zdedenom rodinnom dome, ktorý potrebuje opravu.

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu