Tento deň je náš!

 

Dnes oslavujme. Dnes sa radujme. Všetci. Bez rozdielu. Malí aj veľkí. Bieli aj čierni. Muži aj ženy…úplne všetci. Všetci sme niečie deti. A všetci teda máme sviatok. Tešme sa z toho, že sme tu, že nám zdravie slúži, že máme kde bývať, že máme čo jesť, že nie sme sami, že máme okolo seba ľudí, ktorí nás majú radi…tešme sa aj z toho, že prší. A to už prečo? – mohol by namietať pesimista. Odpoveď je jednoduchá: Lebo aj keď sa budeme na dážď hnevať, pršať preto neprestane. Tak načo si kaziť náladu niečím, čo nemôžeme zmeniť?

Tešme sa aj z toho, že je na nás niekto zlý, ako nám včera napísala Soňa (http://blog.ludialudom.sk/teste-sa-ked-je-na-vas-niekto-zly/). Buďme radi za všetko, čo sa nám v živote dostáva a nezabudnime ani na našich rodičov. Môžeme im zavolať, s úsmevom zablahoželať k takým skvelým deťom, aké majú (samozrejme, myslím tým NÁS :) ) a potešiť a porozprávať sa s nimi. A ak už rodičia nie sú medzi nami, aspoň si na nich pomyslime a zaspomínajme, aké to bolo, keď sme boli malí a oni sa o nás starali. A aj keď sme robili neplechu, neprestali nás milovať. Rodičia sú najúžasnejšie bytosti na svete!

Potešme malé žabiatka v našom okolí nejakou mlsnôtkou alebo hračkou, poďme s nimi von, veď všade sú pre deti prichystané oslavy a hry, radujme sa z toho, že ich máme. Toto naše šťastie a radosť prenesieme aj na nich. A oni sa nám za to odvďačia tak, ako to naozaj vedia len deti. Úprimne a z celého srdca. Detské objatie a pohladenie je liek na každú bolesť a smútok.

A spravme  radosť aj sami sebe, či už nejakou drobnosťou alebo tým, že  pomôžeme iným. Portál ĽudiaĽuďom.sk je na to ako stvorený :)


Daniela Lališová podporuje výzvy

Image 54

... DOPLATOK ZA LIEKY, ZDRAVOTNÚ STAROSTLIVOSŤ A ZLEPŠENIE KVALITY ŽIVOTA...

Sama pomáha druhým vo svojom vlastnom občianskom združení, píše projekty pre tých, ktorí to potrebujú..pomôžme jej aj MY... Marcela je mladá 31 ročná žena, ktorá za posledné tri roky strávila v nemocnici viac ako 220 dní, je ťažko zdravotne postihnutá, má za sebou 18 operácií a jej zdravotná dokumentácia váži neuveriteľných 3,5 kg. Je jednou z tých, ktorí by potrebovali finančnú pomoc na privysoké doplatky za lieky, doplácanie zdravotných úkonov, liečení či kvôli cestovnému do nemocníc a na vyšetrenia.

Podporiť výzvu

Image 53

Alexis poradňa - poradňa pre ženy a dievčatá

Čakáš alebo poznáš ženu, ktorá čaká nečakané dieťa? Kto Ti/jej pomôže? Keď v hlave víria otázky: * Ako to mám vysvetliť svojej rodine? * Udržím si svoje zamestnanie? * Môžem chodiť ďalej do školy? * Vychovám ďalšie dieťa? * Ako to zvládnem finančne? * Kto mi pomôže v domácnosti? * Kde budem bývať, kým sa dieťa narodí? Spolu sa pokúsime nájsť najlepšie riešenie. Pomoc je zdarma a v prísnej diskrétnosti.

Podporiť výzvu

Image 12

Podpora nácviku komunikácie u detí s autizmom

Autizmus nie je niečo, čo človek má alebo nemá, je to spôsob bytia, myslenia, vnímania. Naše deti a mladí s autizmom sú výnimoční ľudia. Aj keď od nás potrebujú pomoc, aby sa vedeli orientovať v našom svete, dávajú nám veľmi veľa. Chceme im pomôcť naučiť sa rozumieť nám, ukázať, že aj s nami vedia zažiť radosť. Prostredníctvom obrázkového výmenného systému /metodiky PECS/ chceme naše deti s autizmom naučiť komunikovať. Reč je pre nich často mätúca a nerozumejú jej, preto chceme vybudovať komunikačný kanál prostredníctvom zraku. Okrem pochopenia metodiky prostredníctvom školenia potrebujeme našim deťom vyrábať každému vlastnú komunikačnú knihu, bude ich rečou. Na jej výrobu potrebujeme materiál, ktorý potrebujeme kúpiť: laminovacie fólie, suché zipsy, papier, zakladače, šanóny... Veríme, že svojím príspevkom pomôžete našim autistom urobiť krôčik do nášho sveta.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu