UltraLanovka pre Plamienok štartuje už o pár hodín

UL_2017_poster

BRATISLAVA (7. 4. 2017) – Charitatívny 24-hodinový beh pre detský hospic Plamienok štartuje už o pár hodín. Presne o polnoci z piatka na sobotu sa na štart postavia ultramaratónski bežci na bratislavskej Kolibe. Pred samotným štartom projektu UltraLanovka pre Plamienok predajom štartovného vyzbierali takmer 6000 eur.

Unikátny bežecký projekt, ktorý získal ocenenie Bežecký čin roka 2016 štartuje už túto sobotu. Kategória pre Ultra bežcov, ktorá mala kapacitu 50 miest, sa vypredala už týždeň vopred. Minimálne štartovné pre vytrvalcov, ktorí sa odhodlali pre detský hospic Plamienok bežať 24 hodín, bolo 100 eur. Vďaka vypredanému štartovnému sa pre Plamienok vyzbieralo 5 961 eur! Druhý ročník UltraLanovky sa koná pod záštitou starostu Mestskej časti Bratislava – Nové Mesto.

Organizátori projektu majú pre všetkých záujemcov niekoľko výziev. „Vyzývame ľudí s dobrým srdcom, aby 8. apríla od 10:00 do 18:00 prišli na bratislavskú Kolibu a najazdili na lanovke viac kilometrov ako bežci na vlastných nohách pod lanovkou,“ vyzýva autor projektu Martin Urbaník. Lanovka bude v tom čase premávať zadarmo a každý, kto bude chcieť môže Plamienok podporiť dobrovoľným príspevkom. Do charitatívneho behu sa môžete zapojiť aj vtedy, ak si netrúfate na ultra maratón. Za dobrovoľný finančný príspevok si každý záujemca môže zapožičať elektronický čip, s ktorým môžeš ísť alebo bežať ten istý okruh, ako ultramaratónci, maximálne však 5 kôl,“ dodal Urbaník.

Projekt UltraLanovka môžete podporiť aj prosptredníctvom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk. „Vďaka našej platforme dávame priestor aj tým, ktorí sa osobne nemôžu na behu zúčastniť, nemôžu sa previezť na lanovke, no aj napriek tomu chcú Plamienku pomôcť. Môžu tak spraviť zaslaním daru v ľubovoľnej výške na výzvu www.ludialudom.sk/ultralanovka,“ vysvetlil riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška. Plamienku môžete pomôcť aj zaslaním prázdnej SMS v hodnite 3 eurá na číslo 855.

Pre bežcov, aj tých, ktorí nebudú bežať je pripravený aj kultúrny program. Tešiť sa môžete na vystúpenie bretónskej skupiny Roc´hann, hudobného tria Chick2Chick a aj na StandUp Comedy Stana Staša, ktorá sa ukončí benefičnou aukciu obrazu Borisa Chmela. Vyvolávacia cena obrazu je 120 eur a autor ho osobne odovzdá vyhercovi aukcie, pričom celý výťažok venujú organizátori Plamienku. Všetky informácie ako aj výsledky behu a prejazdených kilometrov nájdete na stránke www.ultralanovka.sk.

 

 


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 5

ULTRALANOVKA pomáha Plamienku (2.ročník) – Pomôžte aj Vy deťom a rodinám z Plamienka

Veríme v nenahraditeľnosť domova. Veríme, že blízkosť v rodine je zdrojom sily. Veríme v zmysel pomoci.

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu