V živote sú aj iné hodnoty

Volám sa Dano Kováč a veľmi sa teším, že som dostal možnosť blogovať a byť medzi vami…

Už niekoľko rokov pracujem v médiách ako rozhlasový a televízny moderátor… Je to pre mňa veľmi zaujímavý a svojim spôsobom atraktívny svet, svet príbehov, fantázie, možno ilúzií. Vďaka médiám som stretol mnoho zaujímavých ľudí a určite ma to niekam posunulo a obohatilo… mám rád svoju prácu, ale čoraz viac si uvedomujem, že v živote sú aj iné hodnoty, že ak človek má to šťastie, ak je zdravý, svojim spôsobom úspešný – mal by to nejako „vrátiť“ a pomáhať ľuďom, ktorí toho šťastia toľko nemajú a život ich facká z každej strany.

Nechcem aby som teraz „znel“ nejako sladko a čítankovo… ale aj preto som začal študovať sociálnu prácu, v budúcnosti by som sa chcel naplno venovať práve psychosociálnej pomoci. Som vo štvrtom ročníku a počas praxe som sa stretol s osudmi, ktoré s človekom zamávajú! Nie, neberte to ako nejakú frázu, ale až priame stretnutia s ľuďmi, ktorí v živote potrebujú akútnu pomoc – Vám naozaj otvoria oči a zistíte – čo je v našom živote dôležité.

Napríklad aktuálne v rámci dobrovoľníctva robím osobného asistenta mladému chlapcovi s mentálnym postihnutím a vidím koľko vecí treba zmeniť… s akými problémami zápasia postihnutí a predovšetkým ich rodičia či súrodenci… Verím, že spoločne pomôžeme dobrej veci a že pomaly – krok za krokom budeme meniť životy ľudí k lepšiemu… Sledujte výzvy na našom portáli a blogujte pre dobrú vec.


Daniel Kováč podporuje výzvy

Image 67

Detský hospic SVETIELKO POMOCI

Chceli by sme vyriešiť absenciu detského hospicu v Košickom a Prešovskom kraji. Radi by sme začali s prevádzkou prvého detského mobilného hospicu v uvedených regiónoch, pretože potreba hospicu je vysoká aj vzhľadom k tomu, že chorých detí na detskej onkológii v Košiciach stále pribúda. Tento rok boli vysoko prekročené doterajšie štatistiky novo ochorených detí na oddelení. Veľa detí bojuje s chorobou druhý alebo tretí raz, a každý ďalší návrat choroby znamená menšiu šancu vyliečiť sa. Tu je už potom potrebný hospic / hospicové služby, aby deti, ktoré boj nevyhrali, mohli dôstojne odísť v kruhu svojej rodiny v domácom prostredí.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu