Veľké oslavy na Základnej škole vo Zvolene: Prečo žiaci ukončili školský rok tortou?

IMG_20160602_105907

Takýto koniec školského roka ešte nezažili! Žiaci zo Základnej školy M. Rázusa vo Zvolene sa posledné dni školského roka netešili len z vysvedčenia a prázdnin. Okrem prerušeného vyučovania si dopriali aj kúsok fantastickej torty. Stali sa totiž súčasťou oslavy 2 miliónov darovaných eur cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk.

Pred pár dňami sme sa stali svedkami ďalšieho rekordu v online darcovstve. Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk prekonal hranicu 2 miliónov sprostredkovaných eur. Fantastický výsledok dosiahol vďaka 43-tisíc darcom, ktorí poslali spolu 88-tisíc darov. Tento úspech sa neziskovej organizácii ĽUDIA ĽUĎOM podarilo dosiahnuť za necelých 5 rokov fungovania.

Oslavy tohto výnimočného okamihu sa začali vo Zvolene. „Žiakov zo Zvolena sme si vybrali zámerne. Sú totiž súčasťou nášho úspechu. Zorganizovali fantastickú pomoc pre svojho hendikepovaného spolužiaka Tomáška, ktorý trpí autizmom. Na darcovskom portáli mu zaregistrovali výzvu na finančnú pomoc, šírili ju prostredníctvom rozhlasu a projektov na škole. Vyzbieraná suma dosiahla bezmála 1000 eur! Za tento dobrý skutok získali aj ocenenie Detský čin roka,“ vysvetlil Roland Kyška, riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

Prerušené vyučovanie

Žiaci do poslednej chvíle netušili, prečo ich zvolali na školské ihrisko. Čakala ich tam sladká odmena. „Malou oslavou sme sa chceli poďakovať nielen statočným spolužiakom Tomáška, ale aj učiteľkám, ktoré im odporučili práve náš darcovský portál,“ povedala PR manažérka ĽudiaĽuďom.sk Natália Báreková. Krásnou symbolikou je aj to, že v triede, ktorá zorganizovala zbierku na pomoc Tomáškovi, je aj ďalší hendikepovaný chlapec. „Práve preto, že máme aj ďalšieho spolužiaka, ktorý je na vozíku, sa nás táto situácia dotkla ešte viac a uvedomujeme si, ako veľmi potrebujú hendikepované deti pomoc. Vidíme, koľko veľa peňazí potrebujú na lieky a pomôcky a sme radi, že sme im mohli pomôcť,“ povedali ôsmačky zo Základnej školy M. Rázusa, ktoré pripravili projekt k zbierke pre Tomáška.

Pozrite si krátke video z prvej oslavy 2 miliónov darovaných eur cez portál ĽudiaĽuďom.sk

 

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu