Vianoce v lete – prípravy, čísla a nočné mory :)

VvL

Čas letí a o pár dní nás opäť čakajú Vianoce v lete. V sobotu, 22. júna sa v Bratislave na Námestí SNP pred Starou tržnicou predstavia dve desiatky organizácií, ktoré majú výzvy na našom portáli LudiaLudom.sk a budú mať možnosť verejne sa prezentovať a priamo na mieste získavať finančné zdroje na podporu svojej výzvy. Podujatie Vianoce v lete je podobné Vianočným trhom, teda každá jedna organizácia bude ponúkať v stánku vlastné výrobky, reklamné predmety, služby či zážitky a takto zbierať finančné zdroje vo svoj prospech.

Vianoce v lete sú moja srdcová záležitosť. Mne blízki ľudia to dávno vedia. Preto sa tomuto projektu venujem naplno. Ba asi aj o trošku viac. A aktívne zapájam do chystačiek aj kolegov. Organizujeme, radíme sa, diskutujeme, dohadujeme, kombinujeme, tvoríme program pre deti a rodičov a priznám sa, už aj trošku stresujeme. Tedaaa, trošku dosť. Hlavne ja :)

Doteraz sme kvôli Vianociam v lete s kolegami absolvovali vyše 2 desiatky stretnutí so zástupcami mesta, Starej tržnice, organizácií, ktoré sa na podujatí zúčastnia, so zástupcami televízie TA3, ktorá bude vysielať opäť živé vstupy, zástupcami Obvodného úradu a s mnohými ďalšími. Na našich interných poradách a stretnutiach sme pochrúmali cca 1,5 kila lieskových orieškov (vraj sú dobré na nervy) a spotrebu úmerne k blížiacemu sa dňu D zvyšujeme. Vypili sme litre zeleného čaju, JA – kávičkárka občasníčka som, ani neviem ako, prešla na tri až štyri silné kávy denne, odchádzam z práce len preto, aby som vyvetrala hlavu a večer doma opäť zapínam notebook. Iba ja som odoslala s témou podujatia Vianoce v lete už 89 mailov, moja nástenka v kancelárii nad pracovným stolom je taká preplnená úlohami a pripomienkami, že ich už lepím aj po monitore a stole a teraz som objavila nový, ešte nevyužitý priestor – lístočky s úlohami sa dobre lepia a vynímajú v mojej kuchyni na potravinovej skrinke!

Ešte pred vystupňovaním príprav a stresov som si dopriala párdňovú dovolenku na načerpanie síl. Človek by si myslel, že v cudzom prostredí príde na iné myšlienky, že pri troj- a päť-ročných synovcoch prácu „vypustím z hlavy“. Tak určitéééé! Snívalo sa mi, že som ostala v deň podujatia na všetko sama. Organizačný tím som bola ja. Iba ja. Neviete si predstaviť, aká vydesená som sa prebudila! A túto noc sa mi zas snívalo, že na Vianoce v lete nikto neprišiel. Vôbec nikto. Ani moji kolegovia!!! Stála som na námestí úplne sama, opustená a sklamaná…

„Sny vraj ukazujú presný opak toho, čo sa stane,“ utešuje ma kamarátka. A ja dúfam, že má pravdu a námestie bude plné. Že prídete podporiť nás aj organizácie a seba potešíte nejakou drobnosťou z chránenej dielne alebo zážitkom z bohatého programu, ktorý chystáme. Radi vás všetkých uvidíme. To bude pre nás tá najväčšia odmena za prácu, ktorú robíme. Za všetky tie hodiny strávené vybavovačkami a prípravou podujatia. Robíme to s láskou. Pre vás všetkých.

 

PS: Ale to by nebola moja kamoška, aby si do mňa ešte nerypla: „A možno si si v tom sne len poplietla dátum!“.

 


Daniela Lališová podporuje výzvy

Image 12

POMÔŽTE NÁM POMÁHAŤ! MODERNIZÁCIA WEBOVEJ STRÁNKY www.dusevnezdravie.sk

Psychické problémy sa môžu dotýkať každého z nás. Finančná neistota, nezamestnanosť, problémy v osobnom živote a neistá budúcnosť môžu mať negatívny vplyv na naše duševné zdravie. Dajme šancu všetkým ľuďom, ktorí majú skúsenosť s duševnou poruchou a potrebujú relevantné informácie rýchlo a jednoducho, dostať sa k nim. Mnohí z nich sú na problémy sami, trápia sa doma a nevedia, či nedokážu spraviť prvý krok k riešeniu ich problémov. Často jediným komunikačným prostriedkom zostáva internet. Potrebujú nasmerovať, zorientovať sa a získať odhodlanie riešiť svoju neľahkú situáciu. Liga za duševné zdravie vznikla v roku 2001 ako nepolitické, charitatívne, humanitné, nezávislé záujmové združenie občanov a právnických osôb a jej cieľom je aktívna podpora duševného zdravia. Má celoslovenskú pôsobnosť a zastrešuje mnohé partnerské organizácie. Prosíme o finančnú pomoc pri modernizácii internetovej stránky www.dusevnezdravie.sk, ktorá bola zastaralá a neplnila dostatočne svoju informačnú úlohu. Našou snahou je sprístupniť dôležité informácie s cieleným obsahom, aby v konečnom dôsledku pomohla tým, ktorí pomoc naozaj potrebujú. Časť finančných prostriedkov sa nám podarilo získať na prvú časť prerábky ligovej webky od mestského úradu Petržalka (400 €), avšak na dokončenie je potrebné získať ešte aspoň 1.000 €. ĎAKUJEME!

Podporiť výzvu

Image 4

Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR - pre ľudí so slabými svalmi a silnou vôľou

Podporte deti a dospelých s najťažšími formami telesného postihnutia. Svalová dystrofia je závažné, nevyliečiteľné a postupne sa zhoršujúce ochorenie svalov celého tela. Spôsobuje imobilitu a odkázanosť na pomoc druhej osoby. To však nemusí byť prekážkou života prežitého naplno a rovnocenne s ostatnými.

Podporiť výzvu

Image 1

Prístav nádeje - TRÉNINGOVÉ CENTRUM PRE HENDIKEPOVANÝCH

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu