Víťazi Filantropa a Fundraisera roka sú už známi

IMG_9955ddd

Krásny večer plný emócií. Týmito slovami sa dá najdokonalejšie opísať odovzdávanie cien víťazom ankiet TOP firemný filantrop roka, Filantrop roka 2014 a Fundraiser roka 2014, ktoré sa uskutočnilo 26. 2. 2015 v priestoroch Impact HUB v Bratislave. Projekt vznikol za spolupráce Fóra donorov a ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. a vzdal hold tým najaktívnejším a najušľachtilejším ľuďom slovenskej filantropie.

 

Víťazstvo v ankete Filantrop roka 2014 získala Miroslava Hunčíková z organizácie Svetielko pomoci, ktorá podporuje rodiny s onkologicky chorými deťmi. Táto organizácia poskytuje materiálnu pomoc a psychickú podporu rodinám s onkologicky chorými deťmi v Košickom a Prešovskom kraji. “Keď som na vlastnej koži okúsila, aké to je strachovať sa o život svojho chorého dieťaťa – nevedieť, ako si s tým poradiť psychicky, fyzicky, ale aj finančne, rozhodnutie pomáhať rodičom v podobnej situácii mi prišlo celkom prirodzené. Ocenenie Filantrop roka je pre mňa motiváciou pokračovať. Veď niekedy naozaj stačí pár povzbudivých slov či v tichosti držať za ruku, aby sme niekomu pomohli,” opísala Hunčíková.

Ďalšími ocenenia získali spoločnosti Prvá stavebná sporiteľňa a GlaxoSmithKline, ktoré zvíťazili v kategórii TOP firemný filantrop. Porota udelila Cenu za prínos komunite Igorovi Chamillovi, zakladateľovi a predsedovi pacientskej organizácie Kardioklub SK. Hoci je sám invalidným dôchodcom, podarilo sa mu vytvoriť sieť kardioklubov, ktorá na Slovensku pomáha ľuďom so srdcovými ochoreniami.

V kategórii Filantropom napriek hendikepu sa ocenenou stala Marcela Václavková-Konrádová z občianskeho združenia Prístav nádeje. Navzdory viacnásobnému ťažkému zdravotnému postihnutiu sa angažuje vo verejnoprospešných aktivitách v Banskej Bystrici a okolí. Cenu venovanú aktívnym ľuďom vo firmách – Zamestnanec roka – filantrop získala Monika Gombošová zo spoločnosti Pivovary Topvar, kde pracuje ako vedúca vozového parku.

Do Siene slávy Fóra donorov uviedli autorku Krištáľového krídla Máriu Vaškovičovú za jej dlhoročné pôsobenie v oblasti filantropie. Cenu jej odovzdal páter Anton Srholec.

Novinkou podujatia Filantrop roka sa stala kategória Fundraiser roka. Jej víťazom je najúspešnejší projekt v oblasti fundraisingu od jednotlivca, či firmy, ktorá pomohla vyzbierať finančné prostriedky na pomoc druhým. Prvenstvo si vyslúžil spoločný projekt Greenpeace Slovensko a neziskovej organizácie Živica – Adoptuj si včelu!  Udelené boli aj dve čestné uznania – pani Labajovej, ktorá sa stará o svojho ťažko chorého syna Tobiasa a Inštitút PRIJATIA, o. z. za svoju „balónovú výzvu“.

Všetkým víťazom zo srdca blahoželáme.

Všetky fotografie nájdete TU.

Tím ĽudiaĽuďom.sk.

 

 

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu