Vyhrajte unikátny Atlas liečivých rastlín a lesných plodov

Ukážka z atlasu

Mnohí si z detstva pamätajú Atlas liečivých rastlín a lesných plodov, ktorý vyšiel v rokoch 1977 – 1978 v troch vydaniach v náklade vyše 200-tisíc kusov. Bol súčasťou mnohých slovenských domácností a pre mnohých z dnešných tridsiatnikov či štyridsiatnikov aj encyklopédiou, cez ktorú sa zoznamovali so slovenskou prírodou.

Nedávno vyšlo už štvrté, doplnené a aktualizované vydanie. Vďaka ĽudiaĽuďom.sk a autorom atlasu ho môžete mať už čoskoro vo svojej knižnici.

Získa ho jeden z vás, ktorí sa prihlási v období od 15. augusta do 30. septembra 2013 na odber nášho newslettra, teda e-mailového obežníka. Pravidelne ním informujeme o výzvach na našom darcovskom portáli, zaujímavých benefičných e-aukciách či ďalších novinkách.

Podmienkou zapojenia sa do súťaže je prihlásenie sa na odber newslettera či už na hlavnej stránke ĽudiaĽuďom.sk, na stránke niektorej z platforiem, pri registrácii alebo pri darovaní. Do žrebovania budú zaradení tí súťažiaci, ktorí sa z odberu neodhlásia do konca súťaže, teda do 30. 9. 2013. V hre sú aj tí, ktorí už náš newsletter odoberajú, nemusia sa preto prihlasovať ešte raz.

 

Unikátny Atlas liečivých rastlín a lesných plodov prichádza do rúk čitateľov po dlhšom čase v dôkladne prepracovanej a doplnenej podobe, ktorú si vynútili pokroky vo farmakognózii a príbuzných vedných odboroch. Pribudlo mnoho nových rastlín, ktorým súčasná veda potvrdila významné liečivé účinky. Upraviť sa musel aj receptár čajovín.

Ako prvé slovenské dielo obsahuje aj homeopatické upotrebenia, interakcie a nečakané vedľajšie pôsobenie. V diele je prísne diferencovaná oficiálna terapia a odporúčania ľudového liečiteľstva. Každá liečivá rastlina vo svojej dispozičnej schéme obsahuje slovenské, české a cudzojazyčné pomenovania, odborné názvy, uvedenie do histórie a liečenia, výskyt, zber, sušenie, úpravu, pestovanie, obsahové látky, potrebné normy akosti, ľudové i homeopatické upotrebenie a praktické poznámky.

Výhercu publikácie vyžrebujeme v prvý októbrový týždeň a jeho meno uverejníme na facebookovej stránke ĽudiaĽuďom.sk aj na blog.ludialudom.sk. Výhercu budeme o výhre informovať e-mailom, na adresu, ktorou sa prihlásil na odber newslettra. V prípade, ak do 3 pracovných dní neprejaví záujem o výhru a neoznámi nám svoju korešpondenčnú adresu, výhru získava náhradník, ktorého vyžrebujeme spolu s výhercom.

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu