A takto to začalo…

kukáš na mňa

… jedného dňa k nám prišla triedna s informáciami o webovej stránke LudiaLudom.sk.  Nám sa samozrejme idea tejto stránky veľmi páčila, a tak sme začali hľadať vhodnú výzvu, do ktorej by sme mohli vložiť naše nadšenie. Alexik nás svojím príbehom veľmi zaujal. Našu energiu, ktorá je snáď nekonečná, sme vložili do nápadov a realizácie tejto výzvy. Často sa nám stáva, že naše počiatočné nadšenie odrazu zmizne, no v prípade Alexikovej výzvy to bolo inak… Mali sme skvelú motiváciu. Alexik je úžasné dieťa a my máme príležitosť pomôcť mu.

V našej triede sa zrazu udial „brainstorming“, tzv. búrka nápadov. Panovala tu fantázia, peniažky sme chceli získať rozličnými spôsobmi. Najviac ohlasov mal deň plný hier. Nápad sa zrodil a znel takto: jedno popoludnie sa budeme „hrať“ J. Do každej triedy pripravíme rôzne hry ako twister, šachy, Človeče, nehnevaj sa!, puzzle, scrable, domino, mikádo a chlapci zohrajú v telocvični turnaj vo florbale.

Všetkým našim spolužiakom sme predstavili Alexika a jeho výzvu na portály ludialudom.sk. Oboznámili sme ich tiež s nápadom na vyzbieranie peniažkov. Stanovili sme termín, pripravili hry, priniesli pokladničky a išlo sa na to. Dostali sme ešte ďalší geniálny nápad. Aby ľudia, ktorí prišli podporiť Alexika, sa vyznačovali niečím zvláštnym. Preto sme pre všetkých pripravili modré stužky na znak úžasného gesta od nich.

Vo štvrtok popoludní sa všetko začalo. Otvorenie sa konalo v telocvični a začali sme sa „hrať“ J. Bola to zábava presne pre nás. Vyzbierali sme nejaké peniažky. V piatok sa naskytla úžasná príležitosť – sponzor, ktorý doplatil chýbajúci zvyšok peniažkov na zakúpenie prístroja pre chlapčeka.

Boli sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo peniažky vyzbierať a mohli sme ich Alexikovi poslať.

Ďalšia vlna šťastia na nás dopadla, keď sme zhliadli reportáž s Alexikovým ockom. Vtedy sme naozaj pochopili, že sme to dokázali. Bolo to úžasné… J Určite by sme sa chceli vydať touto cestou, šťastia a radosti z pomoci iným…

Týmto sa chceme poďakovať  našej úžasnej triednej, vďaka ktorej sa toto všetko konalo. ĎAKUJEME!!!!

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu