Ak si sa narodil bez krídel, aspoň im nebráň narásť

Aké ťažké je pre nás niekedy prijať, že veci sa dejú tak, ako sa dejú… Keď prichádzajú vážne problémy, pády, krízy, či ťažko zvládnuteľné záťažové situácie. A potom treba vedieť ešte prekonať pocit akejsi hanby a strachu z výsmechu, že si nevieme poradiť sami, že nás druhí budú považovať za hlupáčikov či deti, ktoré stále veria rozprávkam s dobrým koncom.

Pýtam sa, čo je zlé na tom, byť dieťaťom do smrti, keď sa v bežnom živote vieme správať aj ako dospelí?! A možno sú medzi nami takí, ktorí už pochopili, že spojenie „detskej dospelosti“ dokonca pomáha prežiť tieto náročné chvíle v spoliehaní sa viac na Božiu silu, než na svoje, aj tak zväčša len ohraničené možnosti, ktoré sme už možno dávno predtým vyčerpali na ten neľahký boj začínať stále od znova.

A tak sa nečudujte, že zázraky majú miesto v našich životoch a môžu sa udiať ľubovoľným spôsobom. Lebo viera je živý vzťah, ktorý sa z ľudskej strany neustále rozvíja a prekonáva rôzne prekážky.

A keďže som pochopila, že „nemám iný prostriedok, ako by som dokázala svoju lásku, iba ten, že si nechcem dať ujsť ani jednu malú obeť, ani jeden pohľad, ani jedno slovo; chcem využívať i tie najmenšie veci a robiť ich z lásky“ (Sv. Tereza z Lisieux), musím zostať malou, ba stať sa ešte menšou…


Marci V.K. podporuje výzvy

Image 3

Prečo môžu všetky detičky behať a ja nemôžem?

Hanka je veľká bojovníčka, ktorá sa nikdy nevzdáva. Najťažšie však je nájsť odpoveď pre jej malé srdiečko - prečo všetky deti behajú a ona nemôže? Pomôžte nám nájsť liek na túto otázku!

Podporiť výzvu

Image 54

... DOPLATOK ZA LIEKY, ZDRAVOTNÚ STAROSTLIVOSŤ A ZLEPŠENIE KVALITY ŽIVOTA...

Sama pomáha druhým vo svojom vlastnom občianskom združení, píše projekty pre tých, ktorí to potrebujú..pomôžme jej aj MY... Marcela je mladá 31 ročná žena, ktorá za posledné tri roky strávila v nemocnici viac ako 220 dní, je ťažko zdravotne postihnutá, má za sebou 18 operácií a jej zdravotná dokumentácia váži neuveriteľných 3,5 kg. Je jednou z tých, ktorí by potrebovali finančnú pomoc na privysoké doplatky za lieky, doplácanie zdravotných úkonov, liečení či kvôli cestovnému do nemocníc a na vyšetrenia.

Podporiť výzvu

Image 6

Rehabilitácia po náročnej operácii nožičiek

Ahojte - som Matúško, už vyše 5 rokov bojujem s mojimi diagnózami, ktoré mi nedovolia žiť a hrať sa ako zdravé deti. Hoci všetko viem, nedokážem sám chodiť, najesť sa, obliecť.....Prosím, pomôžte mi, aby som sa dokázal sám postaviť na nohy a ísť do školy PO SVOJICH ako všetci moji rovesníci.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu