Darujte divadelné predstavenie deťom z detských domovov v Banskobystrickom kraji

Kniha dzungli

Bábkarská Bystrica je renomovaný medzinárodný festival súčasného bábkového divadla, ktorý je v Banskej Bystrici organizovaný od roku 1977. V roku 2016 oslavuje svoje 20 jubileum v tradícii bienálnych ročníkov a pri tejto slávnostnej príležitosti plánuje niekoľko výnimočných prekvapení.

Okrem predfestivalových eventov, z ktorých je každý svojim spôsobom festivalovou novinkou (premiéra unikátneho interaktívneho projektu Familiárium, zábavné rodinné kvízy z oblasti bábkového divadla…) a noviniek v rámci skladby hlavného programu pre deti a dospelých, uvádza festival ešte jednu, najzaujímavejšiu a svojim spôsobom aj najdôležitejšiu novinku.

Malý princ

V rámci jubilejného ročníka priniesol organizačný tím myšlienku cestovného festivalu, ktorý počas 5 dní privezie medzinárodné festivalové produkcie k deťom Banskobystrického samosprávneho kraja (Braväcovo, Ostrý Grúň, Hriňová, Divín, Ladomerská Vieska), ktoré bežne žijú v kultúrne poddimenzovanej realite. Okrem predstavení slovenských, českých a zahraničných umelcov a umelkýň, sprostredkuje deťom a rodičom miest a obcí celú atmosféru festivalu, medzinárodnú pozorovateľskú platformu, mediálnu pozornosť, všetky festivalové radosti od výzdoby miest až po festivalovú zvučku pred predstavením. Uvedomujeme si nutnosť podpory kultúry a kultúrnosti na regionálnej úrovni, myšlienka festivalového TOUR sa spontánne stala dušou celého jubilejného ročníka vo všetkých jeho zložkách.

Cirkus mlejn

Navyše – nekončíme len pri jednom predstavení!

V myšlienke kočujúceho festivalu sme sa rozhodli pokračovať a to práve organizáciou predstavení pre deti z detských domovov. Plán projektu počíta s tým, že sa cca 200 detí z detských domovov v Banskobystrickom kraji (Hriňová, Tŕnie, Polomka…) dostane na predstavenia slovenských a zahraničných tvorcov – svetoznámu Knihu džunglí renomovaného poľského divadla, nevšednú vzdušnú akrobaciu českého súboru, obľúbeného Malého princa v podaní slovenského divadla.

Predstavenia sa budú konať v divadelnom prostredí štátnej opery v Banskej Bystrici. Náš tím sa pre deti a pedagogický personál snaží pripraviť čo najkomfortnejšie podmienky, ku ktorým patria aj bezplatné zvozy detí z domova až do divadelnej sály.

Pre zabezpečenie bezplatnej vstupenky však potrebujeme Vašu pomoc!

Sme toho názoru, že dar v podobe 4 eur za lístok na predstavenie bude niekoľkonásobne vyvážený radosťou detí z účasti na predstavení tej najvyššej umeleckej kvality, s ktorým sa mnoho z nich, bohužiaľ, za svoj život ešte nestretlo.

Pomôžte jubilejnému ročníku Bábkarskej Bystrice dostáť jej víziám. Podporte vstup do divadla pre deti, ktoré túto možnosť bežne nemajú a darujte im to, čo väčšina veľkých firiem a podnikateľských subjektov v Banskej Bystrici odmietla.

Darujte deťom divadelnú mágiu!

Hlavným organizátorom festivalu je Bábkové divadlo na Rázcestí v Banskej Bystrici. Zriaďovateľom divadla je Banskobystrický samosprávny kraj.

   Predstavenie pre domovy

 

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu