DČR: Kŕmia opustené vtáčie mláďatá

Veronika, žiačka 6. triedy na ZŠ M. R. Štefánika 17 v Žiari nad Hronom, získala v roku 2001 ocenenie v kategórii Pomoc prírode. Prečítajte si, ako spolu s kamarátom pomáhali opusteným vtáčatkám.

S mojím kamarátom Jozefom sa podieľame na viacerých dobrých činoch. Jeden z nich absolvujeme každý deň. Oproti nášmu činžiaku sú kopce a stromy.

Na jednom z konárov stromu je vtáčie hniezdo. Matka zniesla vajcia, vysedela ich a skapala. Ostali po nej siroty. O tie sa s Jozefom každodenne chodíme starať. Či je pekné, alebo škaredé počasie, musíme liezť na nebezpečný kopec a kŕmiť vtáčence mravcami, červíkmi či muchami. Keď načiahnem rukou do hniezda a pohladkám jedno z vtáčatiek, vykuknú von dve ďalšie hlávky. Vtedy vyberáme z hniezda vtáčatká a po jednom ich kŕmime. Dávajú nám zabrať, ale snažíme sa, aby všetky dostali rovnakým dielom. Vieme, že onedlho vyletia z hniezda a nám bude za nimi smutno. Ale ktovie, možno nás opäť zavolajú na pomoc nejaké sirôtky.


Detský čin roka podporuje výzvy

Image 26

UROBTE AJ VY DOBRÝ SKUTOK-PODPORTE DETSKÝ ČIN ROKA 2013

POMÔŽTE NÁM DOKONČIŤ PROJEKT! UŽ SME TAKMER VO FINÁLE! DETI SI PRÁVE TERAZ V ŠKOLÁCH ČÍTAJÚ PRÍBEHY A UČIA SA POCHOPIŤ, ČO JE DOBRÉ, AKO POMÔCŤ , AKO PODPORIŤ INÝCH, AKO OCHRÁNIŤ LUDÍ I PRÍRODU!

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu