Kamoši z webu – Samko a Laura

kzw_banner_300x3001

Kamoši z webu sú novým projektom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk. Vznikli ako ďalšia platforma darcovského portálu za účelom pomôcť pri často malých výdavkoch spojených so vzdelávaním a rozvojom talentu detí zo sociálne slabých skupín a vylúčených komunít. Výzvy detí vytvára vždy organizácia, ktorá s dieťaťom pracuje. Ide napríklad o školu, mimovládnu organizáciu, samosprávu či cirkevné združenie. Táto má tiež podľa pravidiel portálu povinnosť na vyžiadanie darcu alebo prevádzkovateľa portálu zdokladovať využitie získaných peňazí.

Dnes si predstavíme bližšie výzvy Samka a Laury, ktorí potrebujú počítač.

Samko Dužda má 10 rokov a chodí do 4. ročníka ZŠ. Doteraz prospieval s vyznamenaním. Zaujíma sa o informačné technológie a rôzne zvukové efekty. Keďže žije v neúplnej rodine bez otca iba s mamou a malou sestrou, jeho mama mu nevie zabezpečiť kúpu notebooku, stal sa preto pre Samka veľkým snom.

 

 

 

Laura Pestová má 12 rokov, nastupuje do 6. ročníka. Je priemernou žiačkou. V triede je veľmi obľúbená. Zaujíma sa o spev, tanec a športové aktivity. Má 3 súrodencov, rodičia sú v hmotnej núdzi, otec si privyrába ako pomocný robotník na stavbách, aby zabezpečil živobytie pre svoje deti. Napriek svojej snahe však nedokáže Laure kúpiť počítač.

 

 

 

Projekt Kamoši z webu bol podporený sumou 49 999 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu je posilnenie zraniteľných skupín.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 8

Notebook pre Samka

Má 10 rokov, chodí do 4. ročníka ZŠ, doteraz prospieval s vyznamenaním, pochádza z neúplnej rodiny, vyrastá spolu s malou sestričkou iba s mamou. Zaujíma sa o informačné technológie a rôzne zvukové efekty. Keďže mu jeho mama, ako samoživiteľka, nemôže zabezpečiť kúpu notebooku, stal sa pre Samka veľkým snom.

Podporiť výzvu

Image 0

Notebook na domáce úlohy

Má 12 rokov, nastupuje do 6. ročníka. Je priemernou žiačkou. V triede je veľmi obľúbená. Zaujíma sa o spev, tanec a športové aktivity. Má 3 súrodencov, rodičia sú v hmotnej núdzi, otec si privyrába ako pomocný robotník na stavbách, aby zabezpečil živobytie pre svoje deti. Napriek svojej snahe, nedokáže Laure kúpiť notebbok.

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu