Moj zazitok z cestovania cez Vieden

Prave som vo Svajciarsku u dcery Ivanky aj s vnucatami-jej detmi. Pisem na nemeckej klavesnici,preto sa ospravedlnujem za pravopis. Oni totiz nepoznaju take zakladne veci ako napr. dlzne a mäkcene.

Okrem slovenskeho a mojho jazyka neovladam ziadny.Cez Vieden som cestovala v minulosti viackrat,ked som za Ivankou chodila este do Talianska. Preto som si nerobila ziadne starosti z presunu zo stanice Sudb.-Ost na West.  No ake prekvapenie ma cakalo po vystupeni z vlaku! Stanicu som nepoznala. Nikde ziadne metro, ziadna elektrickova trat. Az po vyjdeni pred stanicu som pochopila. Stanica je v prestavbe.

To by az taky problem nebol, ale ten vlak nas doviezol uplne inde od zvysnej casti stanice. Tak sme isli po znackach, ktorymi bola vyznacena obchadzkova trasa, az sme dosli k elektrickovej trati, dokonca som na nej zbadala aj zastavku. No po prichode na zastavku ma cakalo dalsie sklamanie. Tato elektricka nesla na West. Alebo mozno isla,ale v opacnom smere a bolo treba hladat zastavku pre opacny smer.No mala som stastie, bola tam jedna velmi ochotna pani, ktora sice pochopila, co chcem, aj sa mi snazila vysvetlit, ako sa na stanicu West dostat, lenze ja som nechapala ju. Zavolala som preto Ivanke, vysvetlila jej, o co sa jedna, dala som telefon tej pani, ona vysvetlila cestu zatovi a on potom prostrednictvom Ivanky mne. Medzitym dosla elektricka, nastupili sme a ta pani zmobilizovala cestujucich, aby ma vysadili na tej spravnej zastavke na prestup do metra. A v metre, ak vie clovek citat, tak sa nestrati, to uz som mala vyhrate.

Nastastie z Viedne isiel priamy vlak do Zurichu, kde uz nas cakali na stanici a tak sme uz nemali kde bludit… Ale isto cestou spät oklukou obidem stanicu Sudb.-ost a metrom sa zavezieme az do Simmeringu, kde stoji vlacik do Bratislavy.


Emiliána Beňová podporuje výzvy

Image 15

Aby moje vnúčatá mali detstvo ako iné deti a nezdedili dlhy

Dobrý deň, som 58 ročná rozvedená inv. dôchodkyňa, mám v náhradnej starostlivosti 9 a 7 ročné vnúčatá a som veľmi zadĺžená.Žijeme v starom zdedenom rodinnom dome, ktorý potrebuje opravu.

Podporiť výzvu

Image 54

... DOPLATOK ZA LIEKY, ZDRAVOTNÚ STAROSTLIVOSŤ A ZLEPŠENIE KVALITY ŽIVOTA...

Sama pomáha druhým vo svojom vlastnom občianskom združení, píše projekty pre tých, ktorí to potrebujú..pomôžme jej aj MY... Marcela je mladá 31 ročná žena, ktorá za posledné tri roky strávila v nemocnici viac ako 220 dní, je ťažko zdravotne postihnutá, má za sebou 18 operácií a jej zdravotná dokumentácia váži neuveriteľných 3,5 kg. Je jednou z tých, ktorí by potrebovali finančnú pomoc na privysoké doplatky za lieky, doplácanie zdravotných úkonov, liečení či kvôli cestovnému do nemocníc a na vyšetrenia.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu