Prečo by sme mali pomáhať tým, ktorí to potrebujú

man-945438_640

V živote sa stretávame s mnohými ľudskými osudmi. Niektoré nás inšpirujú, iné nás nútia zamyslieť sa. Sme zdraví, máme strechu nad hlavou a tých najbližších okolo seba, no niekedy nám je to málo. Chceme mať taký život ako majú iní ľudia- tí úspešnejší. Pýtam sa však. Zamysleli sme sa niekedy nad tým, že existujú ľudia, ktorí by dali všetko za to aby mali taký život ako my a že to, čo hľadáme už vlastne máme? Netvrdím, že máme ostať stáť na mieste a nikam sa v živote nepohnúť. Uvedomením si však toho, čo v živote máme budeme šťastnejšími.

Ľudia, ktorí chcú mať život ako máme my, kráčajú po úplne inej ceste. Každodenne bojujú s chorobou, cítia sa smutní a osamelí. Dali by všetko za to, aby boli takí akí sme dnes my- zdraví a v kruhu svojej rodiny. Preto si znova kladiem otázku: Stále si myslím, že život, ktorý žijem nie je dosť dobrý?

pomocNiekedy stačí malý krok k tomu aby sme pomohli a spravili šťastnými tých, ktorí to najviac potrebujú.  Malým darčekom, pekným slovom, skutkom alebo dôkazom toho, že nech sa deje čokoľvek, budeme nápomocní.

To, čo je pre nás veľa krát samozrejmosť, je možno pre nich všetkým a preto:

  • Dajme im najavo, že existujú ľudia, ktorým nie sú ľahostajní. Predstavme si tú bezmocnosť, keď má človek životné problémy, neustále sa pýta sám seba, prečo je život tak k nemu nespravodlivý, prečo on/ona nemôžu viesť normálni život-byť zdravý, mať domov a objaví sa v ich živote niekto, kto im chce pomôcť. Musí byť úžasne vedieť, že existuje niekto, komu na nich záleží.
  • Dajme im nádej na lepšiu budúcnosť. Mnohí z nich majú sny a priania, o ktorých na jednej strane snívajú, ale ktoré na druhej strane už dávno zavrhli, pretože nemajú na to prostriedky ani podmienky. Veď sami vieme, že mať sny nám dáva väčší zmysel žiť.
  • Inšpirujme ostatných, dajme dobrý príklad. Vytvorme okolo seba komunitu ľudí, ktorým na pomoci záleží. Veď koniec koncov, v jednote je sila.

Bojujme teda s nimi a odovzdajme kúsok seba. Je to niekedy ťažké, ale kto to má ťažšie? My či oni? Ak im pomôžeme, dáme im nádej v lepší život. Aj keď sa hovorí, že nádej umiera posledná, nespoliehajme sa na to, ba čo viac, nikdy ju nenechajme „umrieť“. Je to to posledné čo človeku ostáva, keď všetko ostatné odíde.

Ak máte pocit, že sa vám článok páčil a že by mohol niekomu pomôcť zdieľajte ho.

Viac zaujímavých článkov nájdete na www.vzdelavac.sk

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu