Týždeň overovateľov: 7 tipov, ako si dať overiť výzvu

overovatelia

Týždeň overovateľov, ktorý sme v pondelok vyhlásili, mal upozorniť na to, akú dôležitú úlohu zohrávajú na portáli ĽudiaĽuďom.sk. Viac si o nich môžete prečítať v našich predchádzajúcich príspevkoch (tu a tiež tu).

Dnes, keď sa náš Týždeň overovateľov chýli ku koncu, pripravili sme praktické rady pre príjemcov, ktorí by si chceli dať overiť svoju výzvu:

 

  1. Hľadajte ho najprv v Zozname overovateľov: V tomto Zozname nájdete všetkých aktívnych overovateľov. V profile každého z nich si všímajte najmä výzvy, ktoré doteraz overil. Je tá vaša z podobnej oblasti? To zvyšuje pravdepodobnosť, že budete mať úspech.
  2. V žiadosti buďte čo najkonkrétnejší: Ak píšete overovateľovi e-mail so žiadosťou o overenie, hneď na začiatku uveďte, o akú výzvu ide, najlepšie bude, ak pripojíte odkaz (link). Napíšte overovateľovi, prečo ste výzvu uverejnili a prečo žiadate práve jeho, aby ju overil.
  3. Spolupracujte: Mnohí overovatelia vyžadujú osobné stretnutie alebo návštevu. Je to pochopiteľné, ak vás nepoznajú. Pravdivosť vašej výzvy predsa garantujú svojím menom alebo menom inštitúcie, pre ktorú pracujú. Na stretnutie prineste všetky relevantné dôkazy, ktorými môžete dokázať pravdivosť vašej výzvy.
  4. Nájdite niekoho, kto vás pozná: Medzi overovateľmi figurujú aj niektoré obce a mestá, ak je tam to vaše, oslovte ho so žiadosťou o overenie. Samosprávy sú mimoriadne dôveryhodným overovateľom. Ak vaša obec či mesto overovateľmi nie sú, požiadajte ich o to, aby sa nimi stali. Celý postup im radi vysvetlíme, stačí, ak napíšu na info@ludialudom.sk. Medzi vysokodôveryhodných overovateľov patria aj mimovládne organizácie, ktoré pôsobia vo vašom okolí, či známe osoby a odborníci (lekári, farári, miestni poslanci, …)
  5. Pochopte odmietnutie: Overovatelia robia túto činnosť veľmi často vo svojom voľnom čase a overovanie nie je nijako honorované. Pochopte preto, ak vás overovateľ odmietne, pretože napríklad nepochádzate z jeho regiónu alebo jednoducho aktuálne nemá čas stretnúť sa s vami.
  6. Overovateľa si môžete nájsť aj sami: Ak sa vám nepodarí dohodnúť sa s niektorým zo Zoznamu overovateľov, nájdite si vo svojom okolí niekoho, kto je dostatočne známy a rešpektovaný, aby na jeho slová darcovia dali. Skúste ho presvedčiť, aby sa stal vaším overovateľom. Stačí, ak sa zaregistruje na ĽudiaĽuďom.sk, vytvorí si profil overovateľa a jedným z troch uvedených spôsobov si nechá svoj profil validovať. Viac informácií na požiadanie radi poskytneme aj na mailovej adrese info@ludialudom.sk.
  7. 7.  Neuspokojte sa s jediným overovateľom: Každá výzva môže mať aj viacero overení. Je len na vás, koľkých overovateľov si nájdete. Prirodzene viac overení znamená vyššiu dôveryhodnosť a o tú v prípade darcovstva ide v prvom rade.
Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu