Nad zlato

Pamätám si to úplne presne. Bolo 23. júna 2012, zamračené, trochu chladné ráno a  naokolo veľký ruch. Pár metrov odo mňa som zahliadla zmätene sa obzerajúci pár. Vykročila som im v ústrety, že im pomôžem. A tam sa to celé začalo.

Doobeda sme si vykali. Poobede sme už boli kamošky. Večer sme si smskovali a ďalší deň… to už boli nekonečné minúty vykecávania sa cez telefón. Veď sme o sebe nevedeli celých 29 rokov!

Čo vám budem nahovárať… neboli to minúty :)

Našla som priateľku, ktorá mi je ako sestra. Jedna druhú držíme nad vodou. Jedna druhú zabávame. Jedna druhú utešujeme. Jedna druhú potrebujeme. Občas sa nad nami zamýšľam a snažím sa logicky zdôvodniť toto dačo, čo nás postretlo. A vždy dôjdem k rovnakému záveru – osudové stretnutie.

Mám priateľku, s ktorou celé poobedie klábosíme a ešte aj o pol tretej ráno sme si nedopovedali všetko.

Mám priateľku, ktorá od prekvapenia z prepadovej návštevy namiesto „rada Ťa vidím“ povie „a Ty čo tu chceš?!“, hoci som za ňou cestovala cez pol Slovenska. A ja viem, že to hovorí s láskou. Lebo následne celých 5 hodín spolu plačeme, držíme sa za ruky a spracúvame zlé správy. A potom sa smejeme na tom, ako som ráno skoro nestihla vlak. Ako ju celé tri hodiny vo vlaku smskami presviedčam, že mám ťažké pracovné stretnutie na celý deň a nemôžem sa jej venovať a že sa jej preto ozvem až večer. A že som ju vlastne klamala, a že má v prepadovke prsty dokonca aj jej manžel… Aj sestričky nám urobia výnimku a návštevné hodiny predĺžia do nekonečna, lebo ju dávno takú vysmiatu nevideli.

Mám priateľku, ktorá neváha zavolať, keď ju potrebujem, bez ohľadu na čas a priestor.

Priateľku, ktorá počúva moje problémy a trápenia, hoc aj banálne v porovnaní s tými jej, no napriek tomu ma povzbudzuje a radí mi.

Mám priateľku, ktorá v jeden zo svojich najťažších dní bez rozmýšľania hodí svoje trápenie za hlavu, aby pomohla mne.

Tak veru.

Mám priateľku nad zlato.


Daniela Lališová podporuje výzvy

Image 1

Prístav nádeje - TRÉNINGOVÉ CENTRUM PRE HENDIKEPOVANÝCH

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu