Čo v živote je na nezaplatenie

Skúsme sa trochu zamyslieť.

Denne utrácame desiatky eur. Ženy sú len za dokonalý účes a upravené nechty ochotné utratiť nemalú sumu. Muži zas nemajú problém veľkú časť výplaty investovať do auta či elektroniky. Je samozrejmosťou oceniť úctivého čašníka vyšším prepitným. Obetavú pani učiteľku odmeniť kvetom. Starostlivú lekárku prekvapiť bonboniérou. A potom sa pýtam, ako sa to stalo, že práca psychológa je tak podhodnotená?

Ľudia si nevážia svoje duševné zdravie? Je to tým, že to je niečo, čo bežne nevidno? Je to niečo, za čo sa všetci tak hanbia, že radšej poprú význam psychologickej pomoci?

Práca psychológa je náročná. Z ekonomického hľadiska ide často sám proti sebe, pretože jeho pomoc potrebujú často práve tí, ktorí si nevedia dovoliť platiť za jeho služby. No čisto teoreticky, keď kaderníčke zaplatíme aj 20 eur len za jeden účes, pri všetkej úcte k jej práci, koľko by mal dostať psychológ za pomoc pri ľudských problémoch? Problémoch, ktoré niekedy znamenajú aj život.

Naša online poradňa IPčko funguje ako dobrovoľnícky projekt a vždy ním aj ostane. Nečakáme výplatu, honorár ani iný spôsob platby od ľudí, ktorým pomáhame. Aj naďalej chceme byť pre všetkých bez ohľadu na prostredie, z akého človek pochádza. No na to, aby sme to dokázali, potrebujeme aj my podporu. Dovolím si povedať, že je to niečo, čo si právom zaslúžime. Žiaľ, nenašiel sa nikto, kto by sa o to postaral. A tak sme tu zas s prosbou, aby ste zvážili, nakoľko si ceníte duševné zdravie. Pre mňa je tým najdôležitejším. Od neho závisí, ako budeme nazerať na svet a ako sa v ňom budeme cítiť. Či budeme schopní milovať a prijímať lásku, či nájdeme šťastie a skutočné hodnoty. A to je na nezaplatenie.

Ak máte teda možnosť a chcete spolu s nami pomáhať druhým ľuďom nachádzať pevnosť v živote, stačí len málo. Aj pár eur pomôže k tomu, aby sme tu mohli byť aj naďalej, rozširovať a zdokonaľovať našu službu.

Ďakujeme tým, ktorí ste s nami!

Viac o našom projekte nájdete v našej výzve, prípadne na www.ipcko.sk


Marek Madro podporuje výzvy

Image 26

ONLINE PORADŇA PRE MLADÝCH WWW.IPCKO.SK

Čas strávený na internete nemusí byť premárnený Projekt IPčko je bezpečným miestom pre všetkých tých, ktorí potrebujú pomoc Internet nám v mnohom uľahčuje život, ponúka veľa možností a skracuje vzdialenosti. Všetko je na webe. A to nie je len nejaká fráza. Je tam ozaj všetko. Aj všetky jeho nástrahy, riziká prerastajúce v závislosť či podozrivé vzťahy. A tak je tam aj IPčko – internetová poradňa, ktorá dokazuje, že internet možno využiť aj na dobré veci. Neposkytujeme rady pri poruche internetu ani nič podobné. Snažíme sa pomáhať človeku s problémami jeho duše.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu