DČR: Erik zachránil mláďatko kuny skalnej

Erik, žiak štvrtej triedy, pohotovo zareagoval, keď spolužiaci našli mláďa kuny vypadnuté z hniezda. Vzal ho domov a zachránil mu život. Šikovný chlapec získal v roku 2008 ocenenie v kategórii Pomoc prírode.

„Keď sme so štvrtákmi čítali text Ruda Mórica Na cudzom mlieku, nik z nás netušil, že po krátkom čase si naň spomenieme… Pod strechou našej školskej jedálne si pravidelne robia hniezdo kuny. Občas nejaké mláďa z hniezda vypadne a zahynie. Stalo sa to aj nedávno, ale mláďa nezahynulo. Bolo ešte slepé a bezbranné. Všetci ho obdivovali, ale nik nevedel, čo s ním. V tom prišiel na scénu náš Erik. Erik má pozitívny vzťah k prírode, je rybár a v oblasti prírodovedy je suverén. Spomenul si na príbeh Ruda Mórica a malú kunu zobral domov. Ich mačka mala práve mačiatka a keďže jej jedno uhynulo, Erik jej malú kunu podstrčil. Bál sa, či to bude fungovať a napodiv – fungovalo! Mačka malú kunu prijala za svoju. Dnes sa už tmolí po dvore spolu so svojím nevlastným súrodencom. O tom sme sa presvedčili osobne, keď sme sa boli na najdúšika pozrieť. Erik dokonca zistil, že ide o kunu skalnú. Veríme, že malá kuna vyrastie a vráti sa späť do prírody. Veď tam má predsa svoje miesto tak, ako všetko, čo stvorila príroda – aj keď je to taký malý zbojník.“


Detský čin roka podporuje výzvy

Image 26

UROBTE AJ VY DOBRÝ SKUTOK-PODPORTE DETSKÝ ČIN ROKA 2013

POMÔŽTE NÁM DOKONČIŤ PROJEKT! UŽ SME TAKMER VO FINÁLE! DETI SI PRÁVE TERAZ V ŠKOLÁCH ČÍTAJÚ PRÍBEHY A UČIA SA POCHOPIŤ, ČO JE DOBRÉ, AKO POMÔCŤ , AKO PODPORIŤ INÝCH, AKO OCHRÁNIŤ LUDÍ I PRÍRODU!

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu