DČR: Všetci túžia po láske

V roku 2003 bol ocenený aj kolektív detskej skupiny VEGA. Cenu získali v kategórii Dobrý nápad.  Zaslúžene. Veď posúďte sami :)

 

„Pred rokom som začala hrať v detskej hudobnej skupine Vega. Často chodievame vystupovať do domovov dôchodcov, do detských domovov a do ústavov pre postihnuté deti.

            Raz na Mikuláša sme hrali v detskom domove v Malackách. Do oka mi padlo dievča, asi 12-13 ročné, ktoré vytrvalo spievalo s nami všetky naše pesničky. Mala dobrý hlas, držala si melódiu a postupne ovládala všetky naše texty. Hovorili jej Siska. Na prvý pohľad vyzerala úplne normálne, ale keď začala rozprávať, videla som, že nie je v celkom v poriadku. Dozvedela som sa, že šikovné dievčatko s krásnym menom je mentálne postihnuté. Odmala žije v domove, kde ju odložili rodičia, keď zistili, že  nikdy nebude ako iné deti.

            Siska je milé a vtipné dievča, schopné i napriek handicapu si veľa vecí zapamätať. Tak nás napadlo využiť jej talent a skúsiť spolu s ňou naspievať niekoľko piesní.

Podarilo sa. Spočiatku to šlo trochu ťažšie, mýlili sme sa aj my, aj Siska. Museli sme jej pomáhať a trochu sa jej prispôsobovať, ale stálo to za to. Vyšlo nám naše prvé CD a v máji sme ho pokrstili. Jeho názov – Všetci túžia po láske.

            Občas Sisku v detskom domove navštívime. Pamätá si nás, teší sa a aj si s nami zaspieva. Nielen ona, ale všetky deti, ktorým rodičia neposkytli vlastný domov a zlý osud im zabránil plnohodnotne žiť, túžia po láske, porozumení a ľudskom teple. My, speváci zo skupiny Vega, sme hrdí, že aspoň jednému dieťaťu s mentálnym postihom sme spríjemnili život a dali sme mu trochu radosti. Našli sme priestor, kde Siska i my sme si úplne rovní.“


Detský čin roka podporuje výzvy

Image 26

UROBTE AJ VY DOBRÝ SKUTOK-PODPORTE DETSKÝ ČIN ROKA 2013

POMÔŽTE NÁM DOKONČIŤ PROJEKT! UŽ SME TAKMER VO FINÁLE! DETI SI PRÁVE TERAZ V ŠKOLÁCH ČÍTAJÚ PRÍBEHY A UČIA SA POCHOPIŤ, ČO JE DOBRÉ, AKO POMÔCŤ , AKO PODPORIŤ INÝCH, AKO OCHRÁNIŤ LUDÍ I PRÍRODU!

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu