Nad zlato

Pamätám si to úplne presne. Bolo 23. júna 2012, zamračené, trochu chladné ráno a  naokolo veľký ruch. Pár metrov odo mňa som zahliadla zmätene sa obzerajúci pár. Vykročila som im v ústrety, že im pomôžem. A tam sa to celé začalo.

Doobeda sme si vykali. Poobede sme už boli kamošky. Večer sme si smskovali a ďalší deň… to už boli nekonečné minúty vykecávania sa cez telefón. Veď sme o sebe nevedeli celých 29 rokov!

Čo vám budem nahovárať… neboli to minúty :)

Našla som priateľku, ktorá mi je ako sestra. Jedna druhú držíme nad vodou. Jedna druhú zabávame. Jedna druhú utešujeme. Jedna druhú potrebujeme. Občas sa nad nami zamýšľam a snažím sa logicky zdôvodniť toto dačo, čo nás postretlo. A vždy dôjdem k rovnakému záveru – osudové stretnutie.

Mám priateľku, s ktorou celé poobedie klábosíme a ešte aj o pol tretej ráno sme si nedopovedali všetko.

Mám priateľku, ktorá od prekvapenia z prepadovej návštevy namiesto „rada Ťa vidím“ povie „a Ty čo tu chceš?!“, hoci som za ňou cestovala cez pol Slovenska. A ja viem, že to hovorí s láskou. Lebo následne celých 5 hodín spolu plačeme, držíme sa za ruky a spracúvame zlé správy. A potom sa smejeme na tom, ako som ráno skoro nestihla vlak. Ako ju celé tri hodiny vo vlaku smskami presviedčam, že mám ťažké pracovné stretnutie na celý deň a nemôžem sa jej venovať a že sa jej preto ozvem až večer. A že som ju vlastne klamala, a že má v prepadovke prsty dokonca aj jej manžel… Aj sestričky nám urobia výnimku a návštevné hodiny predĺžia do nekonečna, lebo ju dávno takú vysmiatu nevideli.

Mám priateľku, ktorá neváha zavolať, keď ju potrebujem, bez ohľadu na čas a priestor.

Priateľku, ktorá počúva moje problémy a trápenia, hoc aj banálne v porovnaní s tými jej, no napriek tomu ma povzbudzuje a radí mi.

Mám priateľku, ktorá v jeden zo svojich najťažších dní bez rozmýšľania hodí svoje trápenie za hlavu, aby pomohla mne.

Tak veru.

Mám priateľku nad zlato.


Daniela Lališová podporuje výzvy

Image 1

Prístav nádeje - TRÉNINGOVÉ CENTRUM PRE HENDIKEPOVANÝCH

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu