Nedáte si kávičku?

Abstinujem. Opäť.  Už dva dni žiadna káva, iba zelený čaj. Mám pocit, že nevládzem. Ale viem, kto za ten pocit môže! To ten malý čertík v mojej hlave. Ten sa mi ľúbezne prihovára: „Daj si. Káva je super. Pomôže nám. Jedna malá kávička ….to je predsa nič. To ani nie je hriech. Neublíži ti. Daj si, bude nám opäť fajn. “

Odolávam.

Je to hra. Hra mojich dvoch beťárov. Anjel vraví: „vydrž, budeš na seba taká hrdá“ a čertisko len núka a pokúša…Povedala som si, že skúsim očistu. Telo je v pohode, len ten čert keby ma stále nedráždil!

Kolegyňa si zalieva zrnkovú kávu, s úsmevom a chuťou popíja a tvári sa blažene. Aspoň ja ju tak vidím. Čistá provokácia. Vôňa sa šíri kanceláriou a ja bojujem. A odolávam. Veľmi ťažko. Ale vydržím. Dala som si záväzok. Kávu piť nebudem aspoň mesiac…Na čiernu tekutinu mám chuť často. Keď ráno prídem do práce a zapnem počítač, po obede, keď sa mám opäť v práci „rozbehnúť“, doma, keď čítam… Ale ja vydržím. Odolám. Presviedčam samu seba.

Ale už teraz viem, kedy neodolám. Prvého októbra je deň D, kedy zhreším. A veľmi sa teším. :) Budem si v Banskej Bystrici popíjať tú najlepšiu kávu na svete.

Lebo bude uvarená s láskou.

Lebo budem v úžasnom prostredí.

Lebo budem so skvelými ľuďmi.

Lebo budem šťastná.

Prvého októbra otvára Prístav nádeje, o.z. svoje Tréningové centrum. Osoby s ťažkým zdravotným postihnutím budú ponúkať kávičku, čaj a koláče. Budeme si môcť posedieť a poklábosiť, prečítať si fajn knižku….budujú vlastne taký malý raj. Knižnica spojená s kaviarničkou a cukrárňou, skvelí ľudia a príjemná atmosféra…. to bude také malé nebo.

Hoci malými krôčikmi, predsa len zdolávajú polená, ktoré im hádžu pod nohy úrady. Zháňajú peniažky (aj cez náš portál ĽudiaĽuďom.sk), zariadenie a učia sa na skúšku z „hygieny“. Viem, že ju ustoja a  budú sa môcť naplno realizovať a  rozdávať radosť a šťastie. A Marcela Václavková Konrádová, ktorá stojí za Prístavom nádeje, bude aspoň na malilinkú chvíľku spokojne sedieť a oddychovať. Lebo už o deň-dva si isto nájde niečo nové, čomu bude venovať celý svoj čas a energiu… Pretože, a toto vám na ňu nabonzujem, ona nevie pokojne obsedieť. Macka je taká nekonečná kopa energie a odhodlania. Také šidlo :)

Realizuje sa skvelá myšlienka a sen o tréningovom centre a pomôcť môžeme aj my tým, že podporíme túto výzvu.


Daniela Lališová podporuje výzvy

Image 33

Tréningové centrum pre hendikepovaných

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu