Rehabilitácie, ktoré pomáhajú

rom6

Volám sa Simona a mám 7 ročného synčeka Romanka, ktorý trpí detským autizmom. Toto ochorenie mu zasiahlo reč a porozumenie. Synček našťastie nie je agresívny a dokáže chodiť aj do bežnej škôlky so zdravými deťmi. Som presvedčená, že autizmus mu spôsobilo očkovanie. Syn sa do jedného roka života vyvíjal normálne, naozaj nič nenasvedčovalo tomu, že niečo s Romankom nie je v poriadku. Keď mal Romanko 2 roky, začalo sa medzi lekármi rozprávať, že je asi autista. Bohužiaľ túto pravdu sme sa dozvedeli, keď mal 4 roky.

rom7Hľadala som všetky možnosti, ako synčekovi čo najviac pomôcť. Verila som lekárom, ale žiaľ tí nám za celý ten čas vôbec nepomohli. S plačom som ich prosila, nech povedia, poradia, že určite musí byť nejaká nádej a možnosť, ako sa dá synovi pomôcť. Oni si nás však len posúvali medzi sebou. Raz sme boli u neurológia, potom u psychiatra, psychológa, ale vôbec nič neporadili. Tak som sa rozhodla začať sama. Na internete som našla rodičov s podobným osudom. Naskytli sa mi nové možnosti, ktoré môjmu synovi mohli pomôcť. Zrazu ich bolo neúrekom. Rodičia nám poradili Karnozin, CBD Olej, skenar terapiu, kraniosakrálnu terapiu, neurofeedback, delfínoterapiu a iné.

Môj synček naozaj vďaka mne a môjmu odhodlaniu začal napredovať! Romanko do apríla minulého roku nikdy nepovedal ani slovo, nikdy mi nepovedal mama. A behom pár mesiacov, ako som mu nasadila vitamíny a rôzne terapie, sa synček rozrozprával. Začal dokonca aj lepšie chápať. Napriek tomu, že sa jeho reč podobala reči nepočujúcich ľudí, pre nás to bola obrovská výhra a úľava.

Pred pár týždňami sme boli na Ukrajine na delfínoterapii. Delfinárium pozvalo v tej dobe do svojich priestorov aj pána doktora Veľa zameraného na detský autizmus a mozgovú obrnu. Bez váhania som k nemu Romanka prihlásila a poviem Vám, že už po pár dňoch sa začali diať neskutočné pokroky, ba dokonca zázraky. Doktor Veľ a jeho tím Romanka vyšetrili a potvrdili, čo som si sama myslela a čo mi hovorili aj iní terapeuti, že Romanko je poškodený z očkovania.

Doktor bol veľmi dôsledný, pýtal sa ma na pôrod, Romankov vyvoj do jedného roku života, poslal nás na röntgenové vyšetrenie a vyšetrenie Dopplerom. Zistil tak, ako malému prúdi krv a kyslík do mozgu. Povedal, že chyba sa stala pri pôrode. Mala som naozaj ťažký pôrod a pravdepodobne lekári pri pôrode synčekovi poškodili krk a stavce, čím boli pricviknuté nervy a cievy. To všetko spôsobilo, že Romankovi sa slabo okysličoval mozog a očkovanie spustilo procesy vedúce k autizmu. Keby pôrod dobre dopadol, Romanko by očkovanie zvládol.

rom2Po pár dňoch terapií u doktora Veľa Romanko ako keby rozumom prichádzal na tento svet. Začal byť vnímavejší, aktívnejší a ešte viac sa mu zlepšila reč. Behom pár dní mi dokonca pri kýchnutí povedal: “Na zdravie!” Dokázal mi povedať, že potrebuje ísť na WC hoci len slovom: “Cikať!”. Keď som mu dala napríklad cukrík zrazu povedal: “Ďakujem!” Na ceste zbadal výkaly povedal: “Fuj!” Od pani predavačky si vypýtal orechy. Veľmi, naozaj veľmi, sa u Romanka zlepšilo porozumenie. Dnes už častejšie vie, čo od neho chcem. Jeho pokroky si všimli dokonca aj v škôlke.

Malý sa začal viac usmievať, tešiť zo života. Mne sa uľavilo na duši. Doktor Veľ a jeho tím malému odblokovali rôzne nervy a cievy. Vďaka tomu jeho mozog začal lepšie pracovať. Na Ukrajine sa mu venoval celý tím špecialistov, od logopéda až po fyzioterapeuta, ktorí mali k dispozícii rôzne rehabilitačné prístroje a nástroje. Naozaj vybavenosť tam bola neuveriteľná. Verím tomu, že práve tento doktor s jeho pracovníkmi dokážu dať Romanka do poriadku.

Po terapii sme len krátko a už teraz vidím veľké zmeny, ale vraj najväčšie pokroky majú prísť až časom. Aby bola terapia čo najúčinnejšia je treba ju opakovať. Desať dní terapie stojí okolo 1500 eur. Doktor Veľ má svoju kliniku vo Varšave. Chcem podporiť všetkých rodičov autistických detí, aby to skúsili. U Romanka to zabralo a verím, že to stojí za to!

Pre viac informácií pozrite tu https://m.facebook.com/groups/650448039118334


Simona Galbavá podporuje výzvy

Image 83

Pomôžme Romankovi rozprávať

Pomoc pre autistickeho Romanka ktory nerozprava

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu