Veslovanie pre Sýriu: Dôležité informácie pre účastníkov

MAX_358_1426237277

V piatok 20.3.2015 o 14,00 začne 24-hodinový maratón veslovania na pomoc utečencom na Blízkom východe. Spoluorganizátorom podujatia Veslovanie pre Sýriu je aj ĽudiaĽuďom.sk. Pre všetkých, ktorí si vydražili časový slot na veslovanie.LudiaLudom.sk, ale aj pre tých, ktorí sa len teraz rozhodli podporiť podujatie, sme pripravili 9 dôležitých pokynov:

 

1. V prípade, ak sa rozhodnete podujatie podporiť veslovaním a máte vydražený časový slot, po príchode na Teologickú fakultu TU (Kostolná 1, Bratislava) sa prihláste u organizátorov alebo dobrovoľníkov, ktorí vám vysvetlia ďalší postup. Prosím, príďte na miesto aspoň o 20 minút skôr, než máte začať veslovať.

2. Ak ste si nevydražili časový slot, môžete sa do veslovania zapojiť tiež. K dispozícii budú dva trenažéry, na tom druhom môžete veslovať aj kratšie ako je 20 minút.

3. Počas celého 24-hodinového maratónu budú pri trenažéroch profesionálni veslári, ktorí vám pomôžu a zároveň dozrú na váš výkon, aby ste predišli prípadným zraneniam. K dispozícii bude neustále aj zdravotník.

4. Nezabudnite si priniesť športové oblečenie. Izotonický nápoj dostanete od sponzora.

5. Pre veslárov budú k dispozícii sprchy a šatňa. Uterák si ale doneste vlastný.

6. Veslovanie pre Sýriu je podujatie otvorené pre všetkých. Aj ak sa rozhodnete neveslovať, príďte. Okrem diskusií, výstavy fotografií či raňajok v sýrskom štýle máme pripravený aj program pre rodiny s deťmi.

7. Podporiť vybudovanie kliniky v sýrskom centre Deir Mar Elian v Qaryatayne môžete aj na mieste. V stánku ĽudiaĽuďom.sk nájdete našich spolupracovníkov s “kasičkou”. Celý výťažok bude po skončení podujatia pripísaný k výzve na darcovskom portáli.

8. Podujatie sa koná v priestoroch Teologickej fakulty Trnavskej univerzity, kam sa bežne návštevník nedostane. Polnočná liturgia s arcibiskupom Cyrilom Vasiľom bude v kaplnke fakulty, ktorá tiež nie je verejnosti normálne prístupná. Využite možnosť zoznámiť sa so zaujímavými priestormi v centre Bratislavy.

9. Najdôležitejšou informáciou ale je, že nám osud utečencov na Blízkom východe nie je ľahostajný. A vám?

 

Viac informácií o podujatí nájdete tu: Pomôžme vyzbierať 10.000 euro na nemocnicu pre utečencov v Sýrií


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 85

Veslovanie pre Sýriu - zbierka pokračuje

Príspevkom cez portál ludialudom.sk/syria podporíte vybudovanie kliniky v sýrskom centre Deir Mar Elian v Qaryatayne z regiónu Homes. Potrebné je predovšetkým zariadenie a technické vybavenie miestností kliniky (ultrazvukové a elektrostimulačné zariadenia, mobilné infračervené lampy, terapeutické tabuľky, liečebné stoly) pre starších, chorých, zdravotne postihnutých a najmä vojnových zranených civilistov, ktorí sú vo veľkej núdzi a potrebujú ošetrenie a rehabilitáciu. Tento projekt je prvým krokom v tomto regióne, ktorý žiaľ potrebuje oveľa viac projektov v oblasti zdravotníctva.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu