Víťazi Filantropa a Fundraisera roka sú už známi

IMG_9955ddd

Krásny večer plný emócií. Týmito slovami sa dá najdokonalejšie opísať odovzdávanie cien víťazom ankiet TOP firemný filantrop roka, Filantrop roka 2014 a Fundraiser roka 2014, ktoré sa uskutočnilo 26. 2. 2015 v priestoroch Impact HUB v Bratislave. Projekt vznikol za spolupráce Fóra donorov a ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. a vzdal hold tým najaktívnejším a najušľachtilejším ľuďom slovenskej filantropie.

 

Víťazstvo v ankete Filantrop roka 2014 získala Miroslava Hunčíková z organizácie Svetielko pomoci, ktorá podporuje rodiny s onkologicky chorými deťmi. Táto organizácia poskytuje materiálnu pomoc a psychickú podporu rodinám s onkologicky chorými deťmi v Košickom a Prešovskom kraji. “Keď som na vlastnej koži okúsila, aké to je strachovať sa o život svojho chorého dieťaťa – nevedieť, ako si s tým poradiť psychicky, fyzicky, ale aj finančne, rozhodnutie pomáhať rodičom v podobnej situácii mi prišlo celkom prirodzené. Ocenenie Filantrop roka je pre mňa motiváciou pokračovať. Veď niekedy naozaj stačí pár povzbudivých slov či v tichosti držať za ruku, aby sme niekomu pomohli,” opísala Hunčíková.

Ďalšími ocenenia získali spoločnosti Prvá stavebná sporiteľňa a GlaxoSmithKline, ktoré zvíťazili v kategórii TOP firemný filantrop. Porota udelila Cenu za prínos komunite Igorovi Chamillovi, zakladateľovi a predsedovi pacientskej organizácie Kardioklub SK. Hoci je sám invalidným dôchodcom, podarilo sa mu vytvoriť sieť kardioklubov, ktorá na Slovensku pomáha ľuďom so srdcovými ochoreniami.

V kategórii Filantropom napriek hendikepu sa ocenenou stala Marcela Václavková-Konrádová z občianskeho združenia Prístav nádeje. Navzdory viacnásobnému ťažkému zdravotnému postihnutiu sa angažuje vo verejnoprospešných aktivitách v Banskej Bystrici a okolí. Cenu venovanú aktívnym ľuďom vo firmách – Zamestnanec roka – filantrop získala Monika Gombošová zo spoločnosti Pivovary Topvar, kde pracuje ako vedúca vozového parku.

Do Siene slávy Fóra donorov uviedli autorku Krištáľového krídla Máriu Vaškovičovú za jej dlhoročné pôsobenie v oblasti filantropie. Cenu jej odovzdal páter Anton Srholec.

Novinkou podujatia Filantrop roka sa stala kategória Fundraiser roka. Jej víťazom je najúspešnejší projekt v oblasti fundraisingu od jednotlivca, či firmy, ktorá pomohla vyzbierať finančné prostriedky na pomoc druhým. Prvenstvo si vyslúžil spoločný projekt Greenpeace Slovensko a neziskovej organizácie Živica – Adoptuj si včelu!  Udelené boli aj dve čestné uznania – pani Labajovej, ktorá sa stará o svojho ťažko chorého syna Tobiasa a Inštitút PRIJATIA, o. z. za svoju „balónovú výzvu“.

Všetkým víťazom zo srdca blahoželáme.

Všetky fotografie nájdete TU.

Tím ĽudiaĽuďom.sk.

 

 

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu