Účastníci Vianoc v lete III.

Prinášame informácie o ďalších organizáciách, ktorých stánky nájdete 22. júna na Námestí SNP v Bratislave, kde sa budú konať Vianoce v lete. Nižšie predstavujeme činnosť Nadácie TA3, Organizácie muskulárnych dystrofikov, Prístavu nádeje, Rodinného centra KRAMÁRIK a DSS pre deti a dospelých SIBÍRKA.

Nadácia TA3 – vznikla vo februári 2011. Prvým impulzom na jej vznik bola obrovská odozva ľudí na verejnú zbierku, ktorú vyhlásia televízia TA3 na pomoc obetiam povodní v roku 2010. Vznikla potreba vytvoriť dlhodobú a kontinuálnu pomoc ľuďom, ktorí ju potrebujú. Cieľom nadácie je:

–  Individuálna podpora sociálne slabých, znevýhodnených občanov

–  Podpora organizácií zaoberajúcich sa deťmi, dospelými ľuďmi a seniormi

–  Aktuálna pomoc pri živelných katastrofách a hromadných nešťastiach

–  Ochrana a podpora zdravia, rozvoj vedy a umenia

Nadácia TA3 sa rozhodla, tak ako aj vlani, na podujatí Vianoce v lete organizovať detské súťaže. Vyzbieraná celá suma z predaja detských herných pasov bude venovaná pánovi Balážovi, ktorý sa stará o svojho chorého syna.

ORGANIZÁCIA MUSKULÁRNYCH DYSTROFIKOV – Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR je jediná organizácia združujúca deti aj dospelých s ťažkými svalovými ochoreniami na Slovensku, je ako jedna veľká rodina, členom poskytuje nielen odbornú pomoc, ale aj ľudské zázemie. Vedú aj pracujú v nej len ľudia so svalovou dystrofiou alebo rodičia detí s týmto ochorením.

V stánku dystrofikov si budete môcť zahrať šach, bocciu (podľa priestorových možností), kúpiť výrobky niektorých členov, odznak Belasého motýľa, a tiež propagačné materiály či časopis Ozvena.

PRÍSTAV NÁDEJE – Občianske združenie Prístav nádeje so sídlom vo Zvolene a  s prevádzkou – Tréningovým  centrom pre hendikepovaných v podobe Chránenej kaviarne s knižnicou Prístav v Banskej Bystrici poskytuje priestor pre uplatnenie ľudí s hendikepom. Cieľom je, aby zdravotne postihnuté osoby nezostávali doma či v ústavných zariadeniach len preto, že nemajú vytvorené a prispôsobené pracovné podmienky. Sme presvedčení o tom, že osoby s telesným postihnutím tak získajú možnosť vyskúšať si, pre nich v bezpečných podmienkach, čo je to práca, pracovná záťaž, ale aj čo je kontakt so zákazníkmi, čím sa okrem ich znalostí, zručností a schopností zlepší aj ich pracovná rehabilitácia. Domnievame sa, že takýmto spôsobom zvýšime ich šance na uplatnenie sa na otvorenom trhu práce a pre ich budúcich potenciálnych zamestnávateľov, predstaviteľov samosprávy a ostatných poskytovateľov sociálnych služieb budeme praktickým a fungujúcim príkladom na to, aby svoje úsilie poskytovať kvalitné sociálne služby a služby zamestnanosti vytvárali v čo najbežnejších, integrovaných podmienkach trhu práce aj pre osoby s telesným postihnutím. Vychádzame pritom z nášho presvedčenia, že základným prostriedkom, ktorým je možné prispieť k rozvoju človeka, je rozširovať jeho poznanie a odstraňovať bariéry, ktoré mu v tom často bránia.
Predpokladom účinnej pomoci je však dobré porozumenie sociálnej a psychologickej situácii zdravotne postihnutého jedinca, pretože ľudia so zdravotným postihnutím sú nositeľmi tých istých ľudských práv ako všetci ostatní občania.

Pre návštevníkov podujatia Vianoce v lete máme pripravené výrobky z chránenej dielne – ručne vyrábané vianočné ozdoby, šperkovnice zdobené technikou decoupage, bábiky, vázičky, darčekové krabičky, čiapky, šále… ale i domáce vianočné koláčiky a súťaž o predĺžený víkendový pobyt  pre 4 osoby na Osrblí a poznávací  – zážitkový zájazd pre 2 osoby.

RODINNÉ CENTRUM KRAMÁRIK – Kramárik je rodinné centrum so sídlom na Kramároch, ktoré založili mamy na materskej dovolenke. Jeho cieľom je vytvárať na Kramároch priestor pre neformálne stretávanie rodín s malými deťmi, prevažne do 6 rokov.

V rodinnom centre ponúkame deťom pohybové aj hudobné kurzy, výtvarné dielne, taktiež sa môžu vyšantiť v našej priestrannej herni. Pre rodičov máme pripravené cvičenie, arte dielne, semináre a kurzy na rôzne témy súvisiace s deťmi, ich výchovou a starostlivosťou o ne.

Snažíme sa vytvárať miesto s rodinnou pohodou, kde sa deti aj rodičia radi vracajú a dobre sa cítia.

Budeme predávať domáce koláče, limonádu, ručne robené pohľadnice. Deti sa u nás budú môcť zahrať a vyskúšať si rôzne Montessori aktivity.

SIBÍRKA – Domov sociálnych služieb pre deti a dospelých Sibírka je zariadenie v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, ktoré svojim klientom poskytuje komplexnú ošetrovateľskú starostlivosť, odborný rehabilitačný program, špeciálno-pedagogickú, psychologickú starostlivosť a sociálny servis.

DSS Sibírka sa bude prezentovať výrobkami, hodinovým workshopom o Canisterapii aj so psíkom Cirrom.

Čakáme Vás 22. Júna na Námestí SNP.

O ďalších organizáciách, ktoré nájdete na podujatí Vianoce v lete 2013, si môžete prečítať pár slov v nasledovných blogoch Predstavujeme Vám účastníkov Vianoc v leteÚčastníci Vianoc v lete II a Účastníci Vianoc v lete IV.

 


Vianoce v lete podporuje výzvy

Image 68

RODIC ZTP-SLUCHOVO SO SYNOM ., prosim pomozte nam ,

FINANCNA PODPORA NA KUPU -OKULIARE + SKLA, NOVY NACUVACI APARAT -POMOCKA NA POCUVANIE TV CEZ PRISTROJ , + MOBIL PRE NEDOSLYCHAVY TAZKEHO STUPNA -SMS , ZARIADENIA DO IZBY , potrebujeme i aut.pracku , OPERACIA ZRAKU A NA PREZITIE VIANOC -2012, - ZHRUBA VSETKO 3.000 EUR

Podporiť výzvu

Image 39

Futbalista? Tajný agent? Všetko je možné!

"Mami, zostaneme tu už navždy?", spýtal sa 12 - ročný Tomáš svojej mamy počas letného tábora. Tomáš má Duchennovu svalovú dystrofiu, jedno z najvážnejších svalových ochorení. Elektrický vozík mu nahrádza nefunkčné svaly. Ochorenie jemu aj jeho rodine prináša veľa obmedzení a problémov. Na všetky môžu aspoň na chvíľu zabudnúť počas letného tábora pre deti so svalovou dystrofiou, ich rodičov a osobných asistentov. S Vašou podporou ho budeme môcť znova zorganizovať aj počas prázdnin v roku 2013. Potrebujeme preto vyzbierať 1 000 €.

Podporiť výzvu

Image 22

Darujme zdravie formou liečebno-rehabilitačného pobytu

Hendikep. Postihnutie. Choroba. Dlhodobá. Chronická. A niekedy poúrazová. Mali by sme urobiť všetko pre obnovu, alebo náhradu porušenej funkcie, ktorá v rámci procesu rehabilitácie osoby so zdravotným postihnutím vytvorí základné predpoklady pre jej integráciu. Pre nás – ľudí so zdravotným postihnutím – je rehabilitácia najdôležitejšia. Je to šanca, nádej, ale i tvrdá drina. Posun vpred.

Podporiť výzvu

Image 29

Nové aktivity Rodinného centra Kramárik

KRAMÁRIK JE NOVOVZNIKNUTÉ RODINNÉ (MATERSKÉ) CENTRUM NA BRATISLAVSKÝCH KRAMÁROCH, KTORÉ ZALOŽILI MAMY NA MATERSKEJ DOVOLENKE. PO DLHÝCH MESIACOCH HĽADANIA PRIESTOROV A ZHÁŇANÍ FINANČNÝCH PROSTRIEDKOV SA NÁM KONEČNE PODARILO OTVORIŤ SVOJE BRÁNY PRE VEREJNOSŤ. STALO SA TAK 24. NOVEMBRA 2012. VĎAKA VEĽKÉMU ÚSILIU A NADŠENIU DOBROVOĽNÍKOV SA NÁM PODARILO PREMENIŤ CHLADNÉ KANCELÁRSKE PRIESTORY NA MIESTO PLNÉ FARIEB A DOBREJ ATMOSFÉRY, KDE SA MOŽU NEFORMÁLNE STRETÁVAŤ RODIČIA A STARÍ RODIČIA S MALÝMI DEŤMI. TAKÉTO MIESTO NA KRAMÁROCH DOPOSIAĽ VEĽMI CHÝBALO.

Podporiť výzvu

Image 21

Cannisterapia pre Sibirku

Domov sociálnych služieb Sibírka je určený pre ľudí s viacnásobným postihnutím. Canisterapiu využívame už 4 rok a čas ktorý trávime s terapeutickým psom Cirrom a jeho majiteľkou, liečebnou pedagogičkou Mgr. Petrou Meierovou je pre nás časom vynimočným a neopísovateľným. Canisterapia je o vzťahoch, pohyboch, energii a množstve času, o zvláštnom pute, ktoré posúva hranice medzi vnímaním a konaním. Je o bežných ľuďoch, bezbranných deťoch, o „veľkých“ malých psoch, o ich blízkych pomocníkoch a o tom, čo môže vzniknúť medzi nimi. Je o neviditeľnej motivácii, viditeľných úsmevoch, malých pokrokoch ale aj veľkom šťastí, ktoré pozostáva z drobností.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu