Ako vyhlásiť benefičnú aukciu na portáli aukcie.ludialudom.sk

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk prináša svojim príjemcom ďalšiu možnosť, ako čím skôr dosiahnuť naplnenie ich výzvy. Príjemcovia môžu úplne jednoducho vyhlásiť benefičnú elektronickú aukciu, výťažok z ktorej je úplne celý pripísaný ich výzve. Ale aukciu môže vyhlásiť aj tretia osoba, ktorá sa rozhodne takouto formou podporiť niektorú výzvu na portáli ĽudiaĽuďom.sk.

A ako to urobiť? Je to úplne jednoduché :)

Prinášame vám návod, podľa ktorého vytvoriť e-aukciu na našom portáli bude hračka:

  1. V prvom rade sa musíte vpravo hore prihlásiť. Ak ešte nie ste zaregistrovaný na našej stránke, je potrebné vyplniť krátky formulár. Ak ste už zaregistrovaní na našom hlavnom portáli ĽudiaĽuďom.sk alebo na blogu, vaše prihlasovacie údaje platia na všetkých platformách portálu ĽudiaĽuďom.sk, prihláste sa teda nimi.
  2. Keďže chcete vyhlásiť aukciu, budete mať pozíciu dražobníka. Po prihlásení sa teda kliknite na DražobníciChcem sa stať dražobníkom. Tento krok robíte iba raz. Ako náhle získate status dražobníka, môžete vyhlasovať e-aukcie.
  3. Po vytvorení profilu dražobníka sa vám pravo hore zobrazí Môj profil dražobníka, tu kliknite na Vytvoriť novú e-aukciu a ideme na to!
  4. A teraz už vytvárate samotnú aukciu. Všetky povinné údaje sú označené hviezdičkou. Názov aukcie  je veľmi dôležitý. Je potrebné vymyslieť názov výstižný, nie veľmi dlhý a pútavý. Lebo ten potenciálnych dražiteľov upúta ako prvý. Ak si nie ste istí, čo treba zadať do niektorej kolónky, priložte kurzor myši na modrú bublinu pravo. Budeme Vás navigovať.
  5. Do kolónky Príjemca začnite vpisovať názov/meno a priezvisko príjemcu, po pár písmenkách vám systém sám ponúkne vami požadované meno. Ak má daný príjemca výzvu, tá sa automaticky načíta v kolónke nižšie. Ak má príjemca výziev viac, máte možnosť vybrať jednu z nich.
  6. spôsobe doručenia predmetu aukcie si povieme niečo viac.  Ak dávate do aukcie predmet (napr. knihu, obraz, náušnice, CD či fotku), zvoľte možnosť Vydražiteľ obdrží priamo predmet aukcie. Ak však do aukcie dávate zážitok (napr. stretnutie so známou osobnosťou, návštevu kaderníčky, fotenie u profesionála), tento neviete priamo víťazovi doručiť a preto je potrebné zvoliť možnosť Vydražiteľ obdrží darovaciu zmluvu. Táto sa po výhre v aukcii a jej zaplatení automaticky vygeneruje a víťaz aukcie ju nájde vo svojom profile. Administrátor portálu vytvorí Potvrdenie (niečo ako voucher) a doručí ho nielen víťazovi aukcie, ale tiež dražobníkovi, aby vedel, koho môže očakávať. Po obdržaní potvrdenia môže už víťaz aukcie potvrdiť doručenie, čím sa peniaze z aukcie pripíšu pod konkrétnu výzvu, v prospech ktorej bola aukcia vytvorená.
  7. Do popisu e-aukcie uveďte stručný text (max 300 znakov), v ktorom uvediete všetky potrebné informácie o aukcii. Kto, kde, kedy, prečo… jednoducho všetko, čo by mohlo potenciálnych záujemcov zaujímať. Podrobnejšie informácie môžete uviesť nižšie v časti Extra popis.
  8. Teraz je ešte potrebné nastaviť platnosť a vyvolávaciu cenu aukcie. Čo sa týka dĺžky trvania aukcie, odporúčame vám 10 – 14 dní. Ak aukcia trvá kratšie, nestihne na ňu zareagovať dosť dražiteľov (nie všetci chodia na náš portál denne). Ak trvá dlhšie, môže to odradiť dražiteľov, ktorí si povedia, že ešte majú čas prihodiť a neskôr sa už k aukcii nevrátia.
  9. Nezabudnite nastaviť primeranú vyvolávaciu cenu a tiež výšku minimálneho podania. Cena pre okamžité získanie nie je povinná. Môžete ju zadať alebo nemusíte. Okamžité získanie znamená, že ak sa niekto z dražiteľov rozhodne, že predmet aukcie chce a nemá chuť čakať na koniec aukcie, môže ho získať zaplatením tejto sumy. Ak sa túto možnosť rozhodne využiť, po odkliknutí okamžitého získania sa aukcia na 15 minút zablokuje (nie je možné sa ňu prihadzovať) a dražiteľ má týchto 15 minút na to, aby aukciu vyplatil. Ak do 15 minút aukcia zaplatená nebude, opäť sa vráti na stránku, iní dražitelia majú možnosť predmet aukcie dražiť a podanie okamžitého získania sa ruší.
  10. Okrem výstižného názvu aukcie je veľmi dôležitý aj obrázok. K e-aukcii viete vložiť až 4 obrázky, minimálne jeden je však povinný. Dajte si záležať na vyobrazení predmetu aukcie, dobrou fotkou môžete prilákať dražiteľov, ktorí sa zapoja do aukcie.
  11. Ak je už aukcia hotová a chcete ju publikovať, kliknite na prezrieť a poslať na schválenie. Ak musíte od počítača odbehnúť, alebo chcete ešte neskôr aukciu upraviť, uložte ju iba ako koncept. Po vašom odoslaní do systému, musí aukciu potvrdiť najskôr príjemca (musí vyjadriť súhlas s danou aukciou). Po potvrdení príjemcom aukciu ešte odobrí admin aukčného portálu a následne sa aukcia zobrazí buď medzi pripravovanými alebo priamo  na portáli (podľa toho, aký má dátum začiatku)
  12. A na záver to najdôležitejšie: na aukciu môžete upozorňovať napríklad cez sociálne siete, ako sú Facebook, Pokec či Twitter, môžete odkaz na ňu posielať mailom svojim známym a požiadať ich o zdieľanie a šírenie informácií o aukcii. Čím viac ľudí oslovíte, tým viac potenciálnych dražiteľov aukcia má a teda aj konečná suma v aukcii je vyššia.

Do aukcie sa môžete zapojiť aj cez Vianočný Benefičný Bazár. Tu môžete ponúknuť darčeky, ktoré ste dostali na minulé Vianoce, ale nie sú podľa Vášho vkusu alebo veci, ktoré už nepotrebujete a iba zbytočne u vás doma zapadajú prachom, no niekomu inému by sa páčili. Naplňte vašimi nepotrebnými vecami náš Vianočný benefičný bazár a pomôžte tak dobrej veci.

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu